Samsung komt met 3,3-inch Android-smartphone

samsung-logo1Samsung werkt aan een nieuwe smartphone met een 3,3 inch scherm die op Android 4.4 draait. De mobiel zou de Samsung G110B gaan heten en een erg klein en compact beeldscherm hebben. Vermoed wordt dat de telefoon behoort tot de goedkope Galaxy Pocket-lijn. Dat blijkt uit een profiel op de site van Samsung zelf en uit gegevens van Zauba, een Indiase organisatie die geïmporteerde producten in de gaten houdt.

Specificaties

Uit het profiel van Samsung blijkt verder  dat het toestel draait op een 1GHz-processor met Cortex A7-core. Uit de melding van Zauba zou ook blijken dat het toestel een 3,3-inch-scherm heeft met een resolutie van 320×240. Toch loop het toestel wel op Android 4.4.

De 1GHz-processor laat zien dat het om een relatief zwak toestel gaat. Het is dan ook waarschijnlijk dat de smartphone bedoeld is voor opkomende markten. Het feit dat een Indiase organisatie de gegevens heeft onderschept, onderstreept deze veronderstelling.

Android 4.4

Het is opvallend dat deze relatief zwakke smartphone op Android 4.4 draait. Voorheen kozen fabrikanten bij dergelijke telefoons meestal voor de 2.3-versie van Android, omdat dat besturingssysteem vaak beter werkte dan Android 4. Met de nieuwste versie van Android heeft Google echter getracht om het besturingssysteem op zwakkere telefoons beter te laten draaien. Vandaar dat er bij deze G110B is gekozen voor Android 4.4.

Wanneer het toestel uitkomt, is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat de officiële presentatie nog enkele maanden op zich zal laten wachten. Ook over de prijs is nog niets bekendgemaakt.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones