Samsung komt met razendsnel 5G-netwerk

SamsungVeel Nederlandse providers bieden op dit moment alleen nog maar 3G aan. De grotere aanbieders van mobiel internet zijn echter al bezig met het uitrollen van 4G, maar nog geen enkele provider weet een volledige dekking te realiseren. Terwijl er dus nog niet eens kan worden gesproken van een volledig functionerend 4G-netwerk, komt Samsung al met de opvolger en demonstreert de smartphonefabrikant het supersnelle 5G-netwerk.

In een video op een YouTube-kanaal van Samsung toont de Zuid-Koreaanse toestelmaker de supersnelle resultaten van de nieuwe generatie mobiel netwerk. Opvallend, want ‘wat’ 5G precies is en ‘hoe’ het precies zal werken is nog niet eens geheel duidelijk. Samsung lijkt echter al flink bezig met de realisatie, en heeft daarom ook het demonstratiefilmpje online gezet.

5G

Uit het filmpje blijkt onder andere dat er met 5G bizarre snelheden kunnen worden gehaald van bijna een gigabyte per seconde (940 megabyte exact). Deze snelheden gelden volgens Samsung bij een stilstaand apparaat. Snelheden voor ‘tijdens het rijden’ zijn volgens de smartphonefabrikant ook getest op een Koreaans circuit. Uit die test blijkt dat er zelfs bij een snelheid van 100 km/h nog internetsnelheden kunnen worden behaald van maar liefst 150 megabyte per seconde.

Voor de installatie van het 5G-netwerk maakt Samsung gebruik van de hoge 28 GHz-frequentie. Normaal gesproken reikt deze frequentie niet erg ver, maar de telecomgigant zegt iets nieuws te hebben bedacht dat er voor moet zorgen dat deze frequentie een veel groter bereik heeft.

Europa

De ontwikkelingen betekenen goed nieuws voor Europa. Eerder dit jaar sloot Eurocommissaris Neelie Kroes namens de Europese Unie een deal met Zuid-Korea over de aanleg en het vormgeven van een 5G-netwerk.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Auke van Eijsden
Over de auteur: Auke van Eijsden

Journalist uit het wonderschone Ede. Zeer geïnteresseerd in politiek, sport en natuurlijk ook telecom. Schrijft met het grootste plezier het hele nieuwsarchief vol. Houdt tevens veel van fietsen, en is fan van Manchester United.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding