24 april 2014 door in Samsung.

samsung-logo1Samsung komt op korte termijn mogelijk met een nieuwe premium versie van hun vlaggenschip, de Galaxy S5. De nieuwe mobiel zou een QHD-scherm bevatten (2560 bij 1440 pixels). Dat is beter dan het scherm van de Galaxy S5, dat ‘slechts’ 1920 bij 1080 pixels heeft. Volgens SamMobile was Samsung van plan om een QHD-scherm ook al in de Galaxy S5 te stoppen. Er zouden zelfs al prototypes van de S5 zijn met daarin een QHD-het scherm van 5,2 inch. Problemen die zouden zijn opgetreden bij de ontwikkeling van de amoled-schermen met hoge resolutie hebben dat echter tegengehouden.

Uit bronnen die SamMobile ook in handen heeft blijkt dat de Galaxy S5 Prime zal worden aangedreven door een octa-core processor. In feite komt dat neer op twee quad-core processors, waarbij één processor draait op een snelheid van 2,1GHz en de ander op 1,5GHz.

Intel baseband processor

Een ander opvallend detail is dat de Prime mogelijk een Intel baseband processor krijgt. Dit zou voor Intel het debuut op de 4G-markt betekenen, want de desbetreffende processor biedt ondersteuning voor 4G. Samsung maakte nooit eerder gebruik van een baseband processor van Intel.

LG G3

Het lijkt er op dat Samsung met de Galaxy S5 Prime de concurrentie met landgenoot LG aan wil gaan. Andere geruchten wijzen er namelijk op dat LG dit voorjaar nog gaat komen met de langverwachte LG G3. Dit nieuwe topmodel van Zuid-Koreaanse telecomaanbieder zou het eerste high-end toestel van een ‘westerse smartphonefabrikant’ worden met een QHD-beeldscherm.

 

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones