2 juni 2014 door in Samsung.

samsungSamsung heeft een nieuwe smartphone aangekondigd die gebruik maakt van hun eigen besturingssysteem Tizen. Met dit besturingssysteem wilt Samsung meer diversiteit aan zijn klanten bieden en de dominantie van Google tegen gaan. Samsung zelf beweert dat dit nieuwe systeem efficiënter is dan Android en hierdoor een snellere opstart- en laadtijd heeft.

Samsung kondigt nieuwe Samsung Z met Tizen aan

Samsung heeft een nieuwe smartphone aangekondigd dat dit keer geen gebruik maakt van Android. De nieuwe smartphone, genaamd Samsung Z, werkt op een eigen ontwikkeld besturingssysteem van Samsung. Dit systeem gaat de strijd aan met de machtspositie van Google Android en geeft de klant van Samsung een uitgebreider aanbod. Ook moet dit besturingssysteem efficiënter werken waardoor opstarttijden en laadtijden sneller zijn dan bij de huidige besturingssystemen.

Specificaties Samsung Z

De nieuwe Samsung Z komt voorlopig alleen in Rusland op de markt. Het is ook onbekend of dit toestel op korte termijn in Nederland zal worden verkocht. De Samsung Z is geen high-end toestel. Het betreft een middenklasser met onder andere de volgende specificaties:

  • Een royaal 4,8 inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 720 pixels
  • 2 GB RAM geheugen en 16 GB opslagcapaciteit
  • Een 8 megapixels camera en een 2 megapixels front camera
  • Een vingerafdrukscanner voor meer beveiliging

samsung-z

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Z komt vooralsnog alleen in Rusland uit maar zal naar verwachting wel wereldwijd worden verkocht. Het toestel zal in het derde kwartaal van dit jaar worden uitgebracht in Rusland. Waarschijnlijk volgen in het vierde kwartaal de andere landen. Informatie over het prijskaartje is nog niet bekend.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones