Samsung kondigt Z4 met Tizen OS aan

Samsung kondigt Z4 met Tizen OS aan

Samsung heeft een nieuwe telefoon aangekondigd die gebruik maakt van diens eigen ontwikkeld besturingssysteem Tizen. De Samsung Z4 is bedoeld voor mensen die hun eerste smartphone gaan kopen en niet te veel tierelantijntjes op hun toestel willen hebben. Laat dat nou precies zijn wat de Samsung Z4 beloofd te gaan leveren.

Tizen-OS

Misschien is dit bij sommigen van jullie niet bekend maar Samsung ontwikkelt naast Android-telefoons ook toestellen die draaien op diens eigen besturingssysteem (OS): Tizen. Dit besturingssysteem is nog niet zo bekend als pak ‘m beet Android, maar Samsung lijkt heilig in de potentie van dit systeem te geloven. Vandaag kondigt de Zuid-Koreaanse fabrikant van onder meer telefoons de nieuwe Samsung Z4 aan welke draait op het Tizen OS. Naast dit verschil in besturingssysteem ten opzichte van de hoofdmoot van de uitgebreide Samsung-smartphone catalogus, zijn ook de overige specificaties bekend.

Samsung Z4 specificaties

De Samsung Z4 is een telefoon dat je in het lagere- of middenklasse segment kunt plaatsen. Met zijn beeldschermdiagonaal van 4.5 inch is het toestel lekker handzaam. De resolutie van 480 bij 800 pixels is afgezet tegen de resolutie van bijvoorbeeld de onlangs Samsung Galaxy S8, vrij laag te noemen. De doelgroep van de Z4 is dan ook niet de veeleisende telefoonfanaat, maar eerder de instapper. Samsung richt met dit toestel dus onder meer op bijvoorbeeld kinderen die hun eerste telefoon krijgen, tieners die weinig geld te besteden hebben of senioren die een toestel zonder al te veel fratsen zoeken.

Onder de motorkap beschikt de Samsung Z4 over maar liefst vier processoren die zijn geklokt op een snelheid van 1.5 GHz, dat rap te noemen valt. Qua werkgeheugen zul je het met 1 GB moeten doen. Dit is aan de krappe kant, ook in het lagere- en middenklasse segment van de markt. Wat dan wel weer zeer indrukwekkende te noemen valt is de dubbele flitser opstelling aan de achterkant van het toestel. Hier heb je namelijk niet de beschikking over één, maar twee flitsers met een cameraresolutie van 5 megapixels en een diafragma van f/2.2. Hierdoor zijn je foto’s altijd goed helder. Qua selfies heb je de beschikking over één 5 megapixelcamera met onder andere LED-flitser.

Een ander groot voordeel van het toestel is dat hij over LTE-connectiviteit beschikt waardoor je dus 4G-internet kunt gebruiken. Tot slot draait het toestel zoals gezegd op Tizen 3.0 en heb je een batterijcapaciteit van 2050 mAh tot de beschikking. Het is nog niet bekend wanneer het toestel uitgebracht. Ook is het nog onduidelijk of het toestel naar Nederland komt, en zo ja, voor welke prijs. Wij houden je uiteraard op de hoogte!

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones