20 februari 2015 door in Samsung.

Samsung neemt de mobiele betaaldienst Looppay over. Dat hebben beide bedrijven bevestigd. Dat is in lijn met eerdere geruchten: de Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant zou werken aan een mobiele betaaldienst voor de verwachte Samsung Galaxy S6.

Investeringen

Samsung zou eerder vorig jaar al zijn begonnen met investeringen in Looppay. Looppay geeft aan dat er nauw samengewerkt gaat worden met de mobiele divisie van Samsung. Dat wijst er op dat de opvolger van de Samsung Galaxy S5 gebruik gaat maken van mobiele betalingsdienst.

Mobiel betalen wordt hot. Een tijdje terug introduceerde Apple al het mobiele betalingssysteem Apple Pay. Door het veilig te stellen van een mobiele betalingsdienst, wil Samsung natuurlijk de concurrentie aangaan met Apple.

In dat gedrag is Samsung niet de enige. Meerdere telefoonfabrikanten kopen innovatieve start-ups of bedrijven met revolutionaire producten op. Het is niet bekend hoeveel Samsung voor Looppay heeft betaald.

Aanpassingen

Alle bedrijven met een creditcardterminal kunnen deze betaling accepteren zonder dat zij daarvoor nog extra aanpassingen hoeven te doen. Looppay zendt vanaf de telefoon een magnetisch signaal uit (net als bij een magneetstrip op je betaalpas). Dat ligt anders wat betreft de nfc-technologie in Apple Pay, waarvoor wel extra aanpassingen gedaan moeten worden.

Hoesjes

Ook verkoopt Looppay al hoesjes voor bestaande telefoons. Daarbij kan er een stuk uit de achterkant geschoven worden. Alle info van gekoppelde creditcards zit in dat blokje opgeslagen. Deze kun je tegen een betaalterminal houden zodat de betaling kan geschieden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones