Samsung krijgt concurrentie van LG en Sharp

iPhone X

Momenteel is Samsung dé leverancier van iPhone X beeldschermen. Hier zou echter weleens spoedig verandering in kunnen komen. Volgens nieuwe berichten willen onder meer LG en Sharp immers de concurrentie met Samsung aangaan.

Iets wat veel mensen niet weten is dat Samsung en Apple elkaar niet alleen beconcurreren, maar ook samenwerken. Samsung levert bijvoorbeeld AMOLED-panelen aan Apple. Deze iconische beeldschermen gelden als de besten ter wereld. Zodoende is de Apple iPhone X, het jubileummodel, ironisch genoeg voorzien van een Samsung-beeldscherm. Beide bedrijven bevinden zich hierbij in een zogenoemd gevangenisdilemma: ze kunnen eigenlijk niet mét, maar ook niet zonder elkaar. Samsung is immers voor een groot gedeelte van diens omzet afhankelijk van Apple. De Amerikanen daarentegen kunnen op korte termijn geen leverancier vinden die miljoenen panelen kan leveren. Hier zou echter weleens spoedig verandering in kunnen komen.

LG, Japan Display en Sharp mengen zich in de strijd

Volgens de Zuid-Koreaanse krant DigiTimes gaan namelijk ook LG, Japan Display en Sharp zich in de strijd mengen om iPhone-schermen te leveren. Eerstgenoemde heeft al langer ambities om voet aan grond te krijgen in de beeldschermbusiness. Dit doet men om de tegenvallende resultaten uit de eigen mobiele divisie te ondervangen. Gisteren werd bekend dat LG al 11 kwartalen op rij verlies boekt als het om de mobiele divisie gaat. Van Japan Display en Sharp waren dergelijke plannen echter niet bekend. Laatstgenoemde is onderdeel van Foxconn, dé partij die iPhones in elkaar zet en de meeste componenten aanlevert. De krant baseert zich op welingelichte, doch anonieme bronnen. Zij willen hierbij de komende iPhone, mogelijk de iPhone X Plus, gaan bevoorraden van displays. Goed nieuws voor Apple, zo komt er immers meer aanbod dan vraag. Dit resulteert uiteraard in een lagere kostprijs.

Hoe waarheidsgetrouw het bericht is, valt nog niet te achterhalen.

iPhone X

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is hét jubileummodel en viert het tienjarig bestaan van de telefoons. Het toestel staat bol van de vernieuwing. Zodoende is het beeldscherm over vrijwel de gehele voorzijde uitgestrekt. Je hebt zo geen last van schermranden. De beeldverhouding is hierbij geüpgraded naar 18:9 waardoor meer ruimte ontstaat voor apps, films en games. Bovendien is de hele behuizing gemaakt van glas. Een mooie, doch riskante keuze. Laat je het toestel immers uit je handen glippen, dient de hele behuizing te worden vervangen. Daartegenover is er wel het voordeel dat je hem draadloos kunt opladen. Tot slot beschikt de Apple iPhone X over Face ID, oftewel gezichtsontgrendeling. De vingerafdrukscanner is immers verbannen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones