Samsung lanceert misschien wel een Galaxy S7 mini

Samsung lanceert misschien wel een Galaxy S7 mini

Samsung heeft in het verleden “mini” varianten van de Galaxy S smartphones gelanceerd. Laatste mini was de Galaxy S5 mini. Het gerucht gaat dat er een Galaxy S7 mini komt. Geruchten die allerminst zeker zijn. Over de Galaxy S6 deden er ook al geruchten de ronde dat er een mini kwam terwijl er geen mini kwam.

Toch een Galaxy S7 Mini gelanceert?

Een nieuw gerucht uit Taiwan beweert dat Samsung toch echt een Galaxy S7 Mini in de markt zet. Het toestel zal concurreren met de komende iPhone van Apple, de iPhone 5se. 21 maart houdt Apple een evenement waar het toestel naar verwachting gelanceerd wordt. Apple geeft zijn smartphone een 4-inch beeldscherm, Apple’s snelle A9-processor en NFC voor contactloos betalen.

Verwachte hardware Galaxy S7 mini

Omdat Samsung merkte dat de nieuwe iPhone in smaak viel heeft het volgens de geruchten uit Taiwan besloten met een Galaxy S7 mini te komen. Dit toestel krijgt naar verluid een 4,6-inch display met 720 × 1280 resolutie en een Snapdragon 820 of Exynos 8890 processor onder de motorkap. Dat zijn dezelfde processors die je in de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge vindt. Verder krijgt de Galaxy S7 mini ook 3GB RAM en een 12-megapixel camera achter in een behuizing die slechts 9,9 mm dun is.

Populariteit Galaxy S7 en S7 Edge

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn na hun lancering bijzonder goed ontvangen. Na een succesvolle per-sale stonden er 11 maart al rijen voor de winkels om als eerste de S7 te kopen. In Korea werden er in de eerste twee dagen zelfs 100.000 verkocht, 60.000 op de eerste dag en 40.000 de tweede. Successen die het Koreaanse bedrijf natuurlijk wil doorzetten. Een Galaxy S7 mini is dan ook zeker denkbaar.

Toch is de komst van het kleine broertje van de Galaxy S7 broers nog pure speculatie. Er is geen concreet bewijs om aan te tonen dat Samsung echt een Galaxy S7 mini in de pijplijn heeft. Mocht Samsung er echt aan werken, dan zal het toestel niet lang meer op zich laten wachten.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (2)
Laura schreef op 16 augustus 2017 om 14:18

beste
ik vroeg me af wanneer je de Samsung galaxy s7 mini in Nederland kan kopen?
Alvast bedankt ik hoor het graag
groeten Laura Doesburg

Jasper van Wezel schreef op 17 augustus 2017 om 09:15

Hi Laura,
Helaas, de Samsung Galaxy S7 Mini is uiteindelijk niet gelanceerd. Heel misschien volgt er een S8 Mini, maar ook dat zijn slechts geruchten en niets staat vast.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding