13 juni 2014 door in Samsung.

SamsungSamsung komt met twee nieuwe versies van de Galaxy Note 4: één met een normaal scherm en één met een gebogen scherm. Dat meldt The Korea Times. De onthulling van deze smartphones zou plaatsvinden tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn, die op 5 september begint. Met de Note 4 met het normale scherm zou Samsung zich richten op het grote publiek en de massa. Het toestel dat een gebogen scherm moet gaan krijgen zal vooral verkocht worden voor de duurdere markten en voor gebruikers die meer te besteden hebben.

Geruchten

Het gerucht dat Samsungs Note een gebogen en flexibel scherm zou krijgen is niet nieuw. De speculaties hierover doen al langer de ronde. Ook bij de voorganger van de Galaxy Note 4, de Note 3, waren er bronnen die beweerden dat er een versie met een gebogen scherm zou worden gemaakt. Dat bleek echter niet te kloppen. De geruchten dat Samsung nu wel met een flexibel scherm zouden komen voor de Galaxy Note 4 zijn echter hardnekkiger, omdat The Korea Times de berichtgeving naar eigen zeggen van een Samsung-manager heeft.

Volgens The Korea Times zou Samsung zich met onder andere deze twee nieuwe smartphones richten op de verschuiving van hardwarefabrikant naar ‘oplossingenleverancier’. Één van de oorzaken voor deze verschuiving is volgens kenners de toenemende concurrentiemarkt. Samsung zou deze verschuiving duidelijk willen maken door met nieuwe functies te komen, waaronder het Smart Home-systeem. Daarmee kunnen huishoudelijke apparaten op afstand worden bediend via het Smart Home-platform en -app.

IFA Berlijn

De onthulling van de twee nieuwe Notes zal waarschijnlijk plaatsvinden op de elektronicabeurs IFA. Dit evenement begint op 5 september. Naast de nieuwe smartphones zal er volgens de bron ook een concurrent van de Google Glass worden gepresenteerd: de zogenaamde UHD oled-televisie.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones