Samsung: “leg je telefoon ook eens aan de kant”

Samsung: “leg je telefoon ook eens aan de kant”

Je telefoon is heel handig, maar af en toe moet je hem ook naast je neerleggen. Dat is het motto van de vandaag gelanceerde app Thrive, uitgegeven door Samsung. Met de app kun je bepaalde tijdstippen instellen waarin je niet gestoord wilt worden door berichten, belletjes en andere notificaties. De app is vanaf vandaag te downloaden voor de Samsung Galaxy Note 8. Andere Samsung’s volgen later.

Het telefoongebruik blijft toenemen, zo wijzen meerdere onderzoeken uit. Met name de jongere generatie lijkt steeds meer verknocht te zijn aan hun mobiele telefoon. Zodoende rijst bij zowel burgers, bedrijven als politici de vraag op of hier niet wat aan gedaan moet worden. Ook telefoons en verkeer is geen goede combinatie. Veelal blijkt dat verkeersongelukken (gedeeltelijk) veroorzaakt worden door telefoongebruik. Hierdoor zijn verkeersdeelnemers afgeleid en je weet wat ze zeggen: een ongeluk zit in een klein hoekje.

Zodoende gaat ook Samsung proberen zijn steentje bij te dragen. Nadat het eerder al de app ‘In-Traffic Reply‘ op de markt bracht, komt het vandaag met een andere app op de proppen: ‘Thrive’. Voorlopig is de app enkel te installeren op de Samsung Galaxy Note 8, het vlaggenschip dat eind vorig jaar uitkwam.

Thrive: soms moet je je telefoon even wegleggen

Met de slogan “Your phone is useful, but sometimes you need to put it down.” wordt de app aangekondigd middels onderstaande video. De app is simpel in zijn doel: zorgen dat je niet continu aan je telefoonscherm gekluisterd zit. Zodoende kun je bepaalde tijden instellen waarop je niet gestoord wilt worden. Tijdens deze periode ontvang je geen notificaties (van bijvoorbeeld oproepen, sms’jes en berichten). Je kunt de tijdstippen zelf aangeven. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld ’s ochtends tijdens de rit naar werk niet bereikbaar te willen zijn. Probeert iemand gedurende deze tijd contact op te nemen, laat Thrive weten dat je momenteel niet aanwezig bent.

“Sorry, ben er even niet”

Dit doet hij door middel van een ‘autoreply’, oftewel een automatische reactie. Er zijn echter situaties waarin het handig (en soms zelfs noodzakelijk is) om altijd bereikbaar te zijn. Denk hierbij aan bepaalde beroepen zoals medisch hulpverleners. Voor deze mensen heeft Samsung een ‘VIP’-lijst ingebouwd. Deze lijst met contacten kunnen je ten allen tijden bereiken, ook wanneer je in principe alle notifcaties gedempt hebt. Tot slot zit er ook een functie in de app ingebouwd waarmee je kunt instellen hoeveel tijd je aan apps kwijt wilt zijn. Stel: je wilt per dag niet langer dan 30 minuten op Facebook doorbrengen. Wanneer deze tijd er bijna op zit, stuurt de app je een notificatie. Zit de tijd er compleet op, wordt dit eveneens gemeld.

Op moment van spreken is Thrive enkel te downloaden voor de Samsung Galaxy Note 8. Spoedig wordt hij echter ook beschikbaar voor andere Samsung telefoons.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones