1 november 2014 door in Samsung.

Samsung logoIn het derde kwartaal van dit jaar is de omzet van Samsung flink gedaald. Begin oktober gaf Samsung hier al een waarschuwing voor. De winst bij de mobiele tak van Samsung ging met 74% omlaag. De omzet daalde met 20%. De fabrikant wijt dit vooral aan de dalende prijs van de gemiddelde mobiele toestellen en de laag uitgevallen verkoopaantallen van haar high-end toestellen. Sinds het laatste kwartaal van 2011 is er niet meer zo’n lage winst als dit geweest.

Niet voldoende ingespeeld

De gemiddelde prijs van mobiele telefoons is al langere tijd aan het dalen. Naar eigen zeggen heeft Samsung hier niet genoeg op ingespeeld en de schuld legt de fabrikant dan ook bij zichzelf neer. “Onze reactie op deze snelle verschuiving was niet snel genoeg om deze zwakke resultaten te voorkomen”, aldus Robert Yi, senior vice president voor investeerders bij de Koreaanse fabrikant.

Ook liggen de verkoopaantallen van Samsung’s nieuwe high-end toestellen als de Galaxy S5 en Galaxy Note 4 nu veel lager dan die van voorgaande jaren. Samsung hoopt dan ook dat deze toestellen het komende kwartaal de cijfers wat meer op zullen krikken.

Goedkope toestellen

Er zijn in het laatste kwartaal totaal 102 miljoen mobiele Samsung-toestellen over de toonbank gegaan. Dat is wel iets meer dan in het voorgaande kwartaal, maar het zijn nu meer goedkope toestellen.

Hoeveel toestellen van die 102 miljoen daadwerkelijk smartphones zijn, is niet bekend. Het enige wat Samsung loslaat is dat het aandeel smartphones tussen de 70 en 80 procent ligt.

Eerder schreven we dat er slechts 4,5 miljoen exemplaren van de Galaxy Note 4 werden verkocht in de eerste maand.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones