Samsung maakt autorijden veiliger met In-Trafic Reply app

Samsung maakt autorijden veiliger met In-Trafic Reply app

Samsung zoekt zo’n 500 testers voor zijn nieuwste app genaamd In-Traffic Reply. Wanneer jij achter het stuur zit en gebeld wordt door bijvoorbeeld je werkgever, stuurt deze app automatisch een bericht om jouw werkgever te laten weten dat je even niet in de gelegenheid bent om op te nemen.

Samsung werkt aan verkeersveiligheid

Samsung probeert zijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dat doen ze ten eerste door fraaie telefoons te maken, zoals de onlangs uitgekomen Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Ook proberen ze wat te doen aan het onhebbelijke feit dat een hoop mensen hun telefoon achter het stuur gebruiken. De nieuwe app heet In-Traffic Reply en is bevindt zich momenteel nog in de testfase. Sterker nog, Samsung zoekt zelfs nog mensen om het te testen. Wat de app dan precies inhoudt?

In-Traffic Reply

Samsung zet dit programma op omdat ze simpelweg verkeersdoden willen voorkomen. Uit een studie blijkt namelijk dat één op de drie automobilisten of fietsers zijn telefoon weleens gebruikt tijdens het participeren in het verkeer. Niet handig, aangezien het verkeer je volle aandacht nodig heeft. Daar kan een telefoon gewoon simpelweg niet bij. Dit blijkt ook uit onderzoek. Afleiding door het gebruik van een smartphone is steeds vaker dé oorzaak van verkeersongelukken. Maar waarom kijken we dan allemaal zo massaal naar het schermpje van onze telefoon? Volgens Samsung gaat het hier om sociale druk. Je wilt namelijk iemand die jou belt of SMS’t niet lang laten wachten, en probeert daarom zo snel mogelijk te reageren. Oók als je achter het stuur zit. Samsung ontwikkelt daarom de In-Traffic Reply app.

Hoe werkt de app?

Precies aan die sociale druk gaat Samsung werken. Met de nieuwe app wordt het namelijk mogelijk om automatisch berichten te versturen naar mensen die contact met jou proberen te leggen. De app kan namelijk aan de hand van je activiteitensensor of GPS aflezen dat je onderweg bent. Op het moment dat iemand jou dan onderweg een WhatsApp-bericht stuurt, reageert de app met een door jou gekozen reactie. Momenteel kun je uit twee soorten reacties kiezen: een ‘standaard’ reactie en een ‘fun’ reactie. De standaard reactie verzendt een bericht waarin staat dat je eventjes onderweg bent en niet kunt praten. De ‘fun’ reactie verstuurt een grappige reactie met begeleidende animatie naar de ontvanger. In de definitieve versie wordt het overigens mogelijk om meerdere reacties te verzenden.

Momenteel zoekt Samsung nog zo’n 500 testers voordat de app definitief op de markt komt. Ze werken hierbij onder meer samen met de ANWB. Opgeven kan via de website van Samsung. Het is nog niet bekend wanneer de app voor iedereen te downloaden valt.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones