‘Samsung maakt Bixby gebruiksvriendelijker’

‘Samsung maakt Bixby gebruiksvriendelijker’

Bixby 2.0 wordt een stuk gebruiksvriendelijker. Daar waar je nu voor elk commando een keer “Hi Bixby” moet zeggen, hoeft dit binnenkort niet meer. In plaats daarvan kun je meerdere commando’s in één keer doorgeven.

Dat stelt een telecominsider vandaag.

Eind vorig jaar kondigde Samsung aan spoedig een nieuwe versie van Bixby uit te rollen. Bixby 2.0 moet slimmer, beter en efficiënter worden. Bovendien moet de virtueel assistent beter aansluiten op de wensen van de eindgebruiker. Wat de nieuwe ontwikkelingen echter precies inhouden, is vooralsnog onbekend. Wel doet een bekende Chinese telecominsider vandaag een duit in het zakje. Volgens hem hoef je Bixby 2.0 niet telkens aan te spreken met de woorden “Hi Bixby“, wanneer je een commando doorgeeft. Eén keer zeggen is genoeg voor een bepaalde tijdsduur, zo stelt de bron. Hoe dit precies vorm gaat krijgen, is nog niet bekend. Wel kunnen we een inschatting maken.

Nog geen verschijningsdatum

Stel je bent in een onbekende stad en je wilt naar een bekend museum. Nu moet je hiervoor eerst Bixby de opdracht geven dit museum te vinden, en vervolgens aangeven dat je hier met een taxi heen wilt gaan. Met Bixby 2.0 zou het zomaar kunnen dat je deze twee commando’s ineen kunt voegen. Helaas is het nog niet bekend wanneer de nieuwe versie definitief uitkomt. Wellicht horen we 25 februari meer. Op deze dag kondigt Samsung immers haar nieuwe vlaggenschepen aan: de Galaxy S9 en Galaxy S9+. Vorig jaar, bij de presentatie van de Samsung Galaxy S8 (Plus) kondigde men de eerste versie van Bixby aan. Vervolgens duurde het nog wel enige tijd voordat de app ook daadwerkelijk beschikbaar was. Momenteel moeten Nederlandse gebruikers het doen met de Engelse variant: Nederlandse taalondersteuning biedt Bixby niet.

Galaxy Note FE Bixby

Wat kun je met Bixby?

Bixby is een voorbeeld van kunstmatige intelligentie, oftewel Artificial Intelligence (AI). In plat Nederlands staat dit voor ‘slimme’ software. Het is daarom het makkelijkst om de werking aan de hand van enkele voorbeelden uit te leggen. Bixby is een virtueel assistent en kan bediend worden op drie manieren: door middel van aanraken, typen en tekst. Je kunt bijvoorbeeld het etiket van een fles wijn scannen om op internet te zoeken naar verkooppunten. Ook kun je de camera op een stoel richten, waarna Bixby zoekt waar hij te koop is. Ook kun je ter plekke tekst vertalen, door je camera simpelweg op het papier te richten. Daarbij houdt hij je gebruikspatronen bij, door bijvoorbeeld gedurende de dag te meten hoeveel voetstappen je zet. Ook helpt hij je ’s avonds herinneren aan belangrijke taken voor de dag erop, bijvoorbeeld de afronding van een werkstuk.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones