‘Samsung maakt drievierde Apple A9-processoren’

Nog even en Samsung gaat volop aan de slag om een grote hoeveelheid Apple A9-chips te produceren. Deze komen in de toekomstige generaties iPhones en iPads. Samsung is daarbij verantwoordelijk voor het overgrote deel van de productie. Apple’s poging om minder afhankelijk van Samsung te worden is dus vooralsnog geen succes.

Dat schrijft Reuters op basis van een Zuid-Koreaanse nieuwsbron.

Uitbesteden

Apple wilde minder afhankelijk worden van de Koreaanse fabrikant en besteedde daarom een deel van de productie uit aan concurrent TSMC. Echter gaat Samsung nu alsnog het overgrote deel van de A9-chips produceren, namelijk zo’n 75 procent.

Waarschijnlijk komt dat door een gebrek aan capaciteit bij TSMC, om zoveel chips te kunnen produceren. Het laatste deel zal fabrikant TSMC waarschijnlijk alsnog voor zijn rekening krijgen.

Samsung zelf weigert reacties te geven op speculaties en Apple was niet meteen bereikbaar voor een commentaar op het gerucht.

Nog meer bestellingen

Het schijnt zelfs dat Apple al bestellingen heeft gedaan bij Samsung voor de productie van RAM-geheugen, NAND-flashgeheugen en batterijen voor de iPhone en verwachte Apple Watch.

Het is vrijwel zeker dat de Apple A9-chip de volgende generaties iPhones en iPads Air/Mini gaat aandrijven. Wat betreft de verwachte 12″ iPad Pro is dat nog niet zeker. Die zou ook de Apple A8X-chip kunnen krijgen.

Volgens een Koreaanse bron produceert Samsung de A9-chip in de fabriek te Austin. Die productie zou zelfs al van start gegaan zijn.

Samsung als chipmaker

Dat Samsung chips kan maken, weten we intussen wel. Door alle oververhittingsproblemen rondom de nieuwe Snapdragon 810-processor is er een reële mogelijkheid dat de fabrikant een eigen Exynos-processor gaat plaatsen in de Samsung Galaxy S6.

Daarmee ligt een grote kans voor Samsung om haar processordivisie te bewijzen. Elke dag verandert de berichtgeving hierover, dus wij stoppen met speculeren en wachten op een officiële verklaring van Samsung of chipmaker Qualcomm.

 

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones