20 november 2014 door in Samsung.

SamsungSmartphonefabrikant Samsung zal volgend jaar minder smartphones op de markt brengen. De fabrikant richt zich daarentegen meer op de concurrentie op prijsgebied. Zo zouden vlaggenschepen minder moeten gaan kosten en daarmee aantrekkelijker worden voor de klant.

Dat laat het Zuid-Koreaanse bedrijf deze week weten op een bijeenkomst voor aandeelhouders.

Concurrentie

Volgens de Koreaanse krant Korea Herald wil Samsung door de aangekondigde prijsverlagingen van zijn smartphones de concurrentie aangaan met Chinese fabrikanten als Huawei en Xiaomi, maar ook met de wat kleinere low-budgetfabrikanten. Vooral de eerstgenoemden veroveren een groot deel van de markt door high-endtoestellen aan te bieden tegen een relatief lage prijs. Dat heeft er toe geleid dat het marktaandeel van Samsung de afgelopen tijd langzaam is afgenomen.

Ook de winst en de omzet lijken te lijden onder de toegenomen concurrentie in het thuisland.

Minder smartphones

De prijsverlaging moet volgens de Wall Street Journal mogelijk zijn door het aantal smartphones dat de fabrikant volgend jaar uit zal brengen fors te verlagen. Het aantal nieuwe smartphones zal in 2015 dan ook met maar liefst 25 tot 30 procent worden verminderd, aldus Samsung. Daardoor zou het concern voorraden en productielijnen beter in de gaten kunnen houden en efficiënter te regelen.

Het doel is een hogere winstmarge op de smartphone-afdeling. De afgelopen jaren lag de marge steeds boven de 15 procent, maar in 2013 kwam daar met ‘slechts’ 7 procent verandering in.

Beelschermen

Het duurste onderdeel van een smartphone is vaak het beeldscherm. Samsung heeft bij monde van Samsung Display dan ook aan verschillende onderleveranciers gevraagd om de prijzen van de schermen met 30 procent te verlagen, met betere concurrentie als doeleinde. Het is nog niet bekend of de leveranciers op deze vraag zullen ingaan.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones