Samsung meest waardevolle merk van Zuid-Korea

Samsung meest waardevolle merk van Zuid-Korea

Het moge geen verrassing zijn, maar toch: Samsung is het meest waardevolle merk van Zuid-Korea. De merkwaarde van het gigantische concern bedraagt maar liefst 51.4 miljard dollar, omgerekend een kleine 44 miljard euro. Sinds 2012 heeft de merkwaarde een groei doorgemaakt van zo’n 12 procent per jaar. Dit heeft het bedrijf voornamelijk te danken aan diens uitstekend verkopende Galaxy telefoons.

Dat kan geconcludeerd worden uit een onderzoek van Brand Finance, een Britse merkonderzoeker.

Samsung staat al jaren bekend als dé grootste telefoonfabrikant ter wereld. Op de tweede plek stond geruime tijd Apple, maar is sinds enkele maanden van deze plek afgestoten door Huawei: een geduchte Chinese concurrent. Apple vinden we inmiddels terug op plek drie. Samsung heeft diens eerste positie weten te behouden sinds 2012, en dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Uit data die is onderzocht door een Britse merkonderzoeker blijkt namelijk dat Samsung veruit het meest waardevolle merk is dat Zuid-Korea rijk is. Afgelopen jaar had het bedrijf een merkwaarde van omgerekend een kleine 44 miljard euro. Tussen Samsung en de nummer twee, telecomprovider SK Telecom, zit een gigantisch gat: dit bedrijf is namelijk goed voor ‘slechts’ 4.4 miljard euro.

Forse, jaarlijkse groei

Op de derde plek vinden we eveneens een telecomprovider, namelijk KT Corp. Dit bedrijf vertegenwoordigt een merkwaarde van 4.3 miljard euro en volgt SK Telecom dus op de hielen. Pas op de vierde plek zien we een andere telefoonfabrikant, te weten LG. Deze concurrent van Samsung was het afgelopen jaar goed voor een merkwaarde van ongeveer 4.1 miljard euro. Alhoewel de meeste van deze bedrijven relatief stabiel zijn als het gaat om merkwaarde, gaat dit niet op voor Samsung. Samsung weet sinds 2012 namelijk per jaar een groei van ongeveer twaalf procent te realiseren. In 2012 was het bedrijf ‘nog’ maar zo’n 24 miljard euro waard. Een knappe verbetering dus. Dit heeft het bedrijf voornamelijk te danken aan het succes van diens telefoons, waarvan de laatste Samsung Galaxy Note 8 getuige is.

Over de Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 is hét Android vlaggenschip van 2017 voor mensen die opzoek zijn naar een telefoon met een groot schermoppervlak. Maar liefst 83 procent van de voorzijde wordt ingenomen door actief gebruikt scherm waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt om te genieten van al je apps, films en games. Onder de motorkap is de phablet bepakt met de meest up-to-date specificaties voor uitstekende snelheden en meer dan genoeg power. Aan de achterzijde heb je de beschikking over een dubbele camera waarmee je indrukwekkende portretfoto’s kunt schieten. De telefoon is verder eveneens uitgerust met Bixby, de nieuwe assistent-app van de Zuid-Koreanen. De Samsung Galaxy Note 8 heeft een adviesprijs van 999 euro en is beschikbaar in twee kleuren.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones