Samsung neemt startup over voor ontwikkeling Bixby

Samsung neemt startup over voor ontwikkeling Bixby

Samsung heeft Fluenty overgenomen. Dit bedrijf is vooral bekend vanwege zijn zelflerende chatbot. Naar verluidt gaat Samsung de techniek van het bedrijf gebruiken om Bixby te verbeteren, haar eigen digitaal assistent. Het is niet bekend hoeveel geld met de overname gemoeid is.

Afgelopen maart werden zowel de Samsung Galaxy S8 als Samsung Galaxy S8 Plus aangekondigd tijdens een persconferentie die simultaan in New York en Londen gehouden werd. Aangezien vrijwel alles over de nieuwe vlaggenschepen al voortijdig was uitgelekt, waren er weinig verrassingen. Het is daarom des te bijzonder dat Samsung wel iets uit de hoge hoed toverde dat niemand had voorzien: Bixby. Bixby is vergelijkbaar met Siri van Apple, alhoewel Samsung zelf dit stellig ontkent. Bixby is een virtueel assistent en geïntegreerd in alle facetten van de Samsung software. Hij kan je helpen tijdens het navigeren, tijdens het online shoppen, notities opnemen en bijvoorbeeld je agenda beheren. Na een moeilijke opstartfase lijkt Bixby nu echter toch van de grond te komen.

Bixby: werk aan de winkel

Om er het maximale uit te halen, investeert Samsung voortdurend in de ontwikkeling van de applicatie. Ook vandaag blijkt dat maar weer. De Zuid-Koreanen maken vandaag immers bekend het eveneens Zuid-Koreaanse bedrijf Fluenty te hebben overgenomen. Deze startup is vooral bekend vanwege diens ‘machine learning’ chatbot. Dit houdt in dat men een chatbot heeft ontwikkeld die leert, naarmate hij gebruikt wordt door consumenten. Zo leert hij tekststructuren herkennen en zodoende steeds beter te worden in het geven van antwoorden. Dergelijke technieken worden momenteel door allerhande bedrijven gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan zorgverzekeraars. De overname van vandaag heeft betrekking op de medewerkers, patenten en technieken van Fluenty. Hoe Samsung deze ‘assets’ precies in Bixby gaat implementeren is nog niet duidelijk.

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is hét Samsung topmodel van 2017. Dit toestel valt vooral op vanwege zijn grote schermoppervlak, uitstekende specificaties en toffe functies. Maar liefst 84 procent van de voorzijde wordt ingenomen door het AMOLED-paneel. Hierdoor zijn schermranden vrijwel compleet verbannen, waardoor er meer ruimte is voor de weergave van apps, films en games. Zodoende is films kijken en games spelen een waar genot. Onder de motorkap wordt de Samsung Galaxy S8 daarbij aangedreven door een ijzersterke processor en maar liefst 4 GB aan werkgeheugen. Zo reageert de telefoon razendsnel op aanrakingen en hoef je nooit lang te wachten voor een app is ingeladen. De camera aan de achterzijde heeft een 12 megapixelresolutie en maakt schitterende foto’s, vooral in omstandigheden waarbij weinig natuurlijk licht aanwezig is.

De Samsung Galaxy S8 is beschikbaar in diverse kleuren en kost rond de 600 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones