Samsung Note 7 ook door Nederlandse providers geschrapt

Samsung Galaxy Note 7

Recente incidenten rond ‘veilige’ Samsung Galaxy Note 7 toestellen hebben twee telecom aanbieders in Amerika doen besluiten te stoppen met de verkoop. In navolging van hun collega’s in Amerika stoppen nu ook enkele Nederlandse aanbieders met de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 toestellen.

De levering van de geteisterde toestel was eerder uitgesteld en zou vandaag, 10 oktober, herstarten. Het Koreaanse bedrijf besloot vandaag echter om de verkoop van de Galaxy Note 7 weer uit te stellen. In verband met de veilige toestellen die in brand vlogen is de productie en levering uitgesteld tot nadere orde.

Telecom aanbieders stoppen met de Note 7

Recent zijn er weer enkele toestellen ontbrand die veilig werden geacht. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Virginia en Kentucky, hebben twee grote Amerikaanse providers AT&T en T-Mobile ervoor gekozen om de Galaxy Note 7 niet meer te verkopen. De providers hebben het vlaggenschip geschrapt en wachten eerst grondig onderzoek van Samsung af.

Veilige Note 7’s ontbranden

Galaxy Note 7 fireEr zijn verschillende gevallen bekend waarbij veilig geachte toestel exploderen. Dit weekend eindigde een man in het ziekenhuis vanwege een rokende Note 7. Op internet circuleren ook berichten van de dertienjarige Abby Zeus. Haar Note toestel ging ook in vlammen op. Na deze incidenten bieden de meeste providers in Amerika al hun klanten aan om de toestellen om te ruilen. AT&T adviseert haar klanten zelfs een andere Samsung telefoon of smartphone naar keuze.

Productie stop en opschorten leveringen

Vandaag meldde Samsung aan een toezichthouder in Zuid-Korea dat de productievolume van het vlaggenschip is aangepast. De Note 7 toestellen worden extra gecontroleerd op kwaliteit. Vandaag meldt het persbureau Yonhap zelfs dat Samsung per direct is gestopt met de gehele productie en verkoop van de Galaxy Note 7 toestellen. Bronnen melden dat Samsung voorlopig de productie en verkoop niet meer hervat. De smartphone fabrikant wil hiermee een eind maken aan alle problemen rond het vlaggenschip

Galaxy Note 7 in Nederland

Droidapp.nl meldt dat in Nederland Bol.com, Tele2 en The Phone House hebben besloten om het laatste vlaggenschip van Samsung niet meer te verkopen. De partijen willen geen risico lopen vanwege de ernstige incidenten in het buitenland. KPN laat de site weten dat zij wachten op het oordeel van Samsung zelf. Het is onduidelijk of andere smartphone winkels de Galaxy Note 7 weigeren te verkopen. Vandaag zouden de toestellen worden uitgeleverd die in de pre-order zijn besteld. De uitlevering is echter door Samsung zelf stil gelegd tot nadere orde. De Nederlandse tak van het Koreaanse bedrijf meldt dat zij aan het einde van de dag meer kunnen zeggen over de Galaxy Note 7 leveringen.

Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone en is je oog op de Samsung Galaxy Note 7 gevallen? Dan adviseren wij je te wachten tot Samsung de zaak volledig heeft uitgezocht. Wil je echt niet meer wachten dan adviseren wij je de Samsung Galaxy S7 Edge. De aankomende Huawei Mate 9 kan ook een goed alternatief worden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones