Samsung onthult goedkope Galaxy Ace Style met Android 4.4

Samsung Galaxy Ace Style 2Samsung introduceert zijn eerste budgettelefoon met Android 4.4. Dat maakte de Zuid-Koreaanse fabrikant dinsdag bekend. Het gaat om een goedkopere variant voor in de Galaxy-lijn en heeft een kleinere display dan we gewend zijn van bijvoorbeeld andere Galaxy S-toestellen. De telefoon heeft een adviesprijs van €159 en is de eerste budgettelefoon van Samsung die op Android 4.4 zal gaan draaien.

Android 4.4 is normaal voorbehouden aan de duurdere modellen van Samsung. Google heeft er echter met het project Svelte voor gezorgd dat deze versie van Android beter loopt op toestellen met een hardware als deze aan boord.

Specificaties

De nieuwe telefoon krijgt een 1,2GHz dualcore processor, een opslagcapaciteit van 4 GB (uitbreidbaar met microSD) en een werkgeheugen van 512 MB. Daarnaast beschikt de Galaxy Ace Style over een 4-inch display met een resolutie van 800 bij 400 pixels. De telefoon heeft een camera met 5.0 megapixel en een frontcamera met 0.3 megapixel.

Het toestel zal worden geleverd in twee kleuren, namelijk ‘cream white’ en ‘dark grey’. De telefoon meet 12,1×6,3 cm en is 10,35 mm dik. Daarnaast heeft de telefoon een accu met een capaciteit van 1500mAh.

Specificaties Samsung Galaxy Ace

Gericht op jongeren

De Galaxy Ace Style is vanaf deze maand beschikbaar, maar wanneer precies heeft de fabrikant niet bekendgemaakt. Wel is er aangegeven dat de telefoon gericht is op jongeren. “Deze telefoon is gemakkelijk in zijn gebruik en ontworpen om jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen in hun sociale media-consumptie.”, aldus Samsung in hun persbericht.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones