9 december 2014 door in Samsung.

Houdt Samsung ons voor de gek? Nadat OnePlus een verklaring moest afleggen om te benadrukken dat de fabrikant geen gebruikte of herstelde telefoons verkocht als nieuw, heeft nu Samsung een beschuldig gekregen: de Zuid-Koreaanse fabrikant zou AMOLED-schermen hergebruiken in haar nieuwe telefoons. Dat zou een oud-werknemer anoniem hebben gemeld. Samsung ontkent de beschuldigingen in een verklaring.

Samsung ontkent

De fabrikant zou ondermaatse en hergebruikte schermen plaatsen in haar Galaxy-smartphones. “Wij hebben geen gerecyclede schermen gebruikt in onze nieuwe telefoons”, zegt Samsung. “Wij gebruiken die in geen enkele manier in ons productieproces. Alleen bij betaalde-garantieregelingen.” Bij een schermreparatie kun je ervoor kiezen om als goedkopere optie een gebruikt scherm te laten plaatsen. Samsung beweert dat daarvoor altijd toestemming wordt gevraagd.

Anoniem

De geruchten zouden komen uit Zuid-Korea, het thuisland van de fabrikant. Er werd een filmpje geplaatst (inmiddels verwijderd) waarin duidelijk zou worden dat er gebruikte schermen in de Galaxy Note 4 en andere telefoons zou worden geplaatst.

Ook al is de geruchtenverspreider anoniem, volgens Samsung werkt deze niet bij het bedrijf. De ‘oud-werknemer’ wilde graag vanuit een Samsung-fabriek beeldmateriaal laten zien om zijn bewering kracht bij te zetten. Maar Samsung kan niet bevestigen of het ook daadwerkelijk een Samsung-fabriek is of niet.

Het zou absoluut geen goede reclame zijn voor Samsung als het waar is. Om zichzelf te onderscheiden en de winst weer naar een stijgende lijn te brengen, focust de fabrikant zich juist op haar schermen. Samsung: “We zijn trots op onze displaytechnologie en we zouden dan ook verbaasd zijn op dit soort bedrog.”

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones