Samsung ontwikkelt nieuwe WiFi-standaard

SamsungDe ogen zijn even gericht op Samsung: de fabrikant heeft een nieuwe WiFi-standaard ontwikkeld op basis van de 60 GHz-frequentie. Daarmee kan je internetsnelheden halen die vijf keer zo snel zijn als de huidige standaard. Er wordt niet uitgesloten dat deze super-WiFi in de toekomst de standaard voor WiFi zelf zal worden. 

Minder interventie

Normaal gesproken werken WiFi-verbindingen op 2,4GHz of 5GHz, daarmee is maximaal 108 mbps mogelijk. Met de nieuwe standaard kunnen internetsnelheden van 575 mbps gehaald worden. Doordat de nieuwe standaard op basis van 60 GHz is ontwikkeld, is er minder interventie wanneer je een WiFi-verbinding wilt opzetten en behouden.

Ook zal je apparaat bij de verbinding minder last hebben van andere banden en mobiele apparaten die actief zijn op het netwerk. Je snelheid blijft gegarandeerd, hoeveel andere apparaten er ook actief zijn op het netwerk. De huidige WiFi-standaard verliest meteen snelheid bij meerdere actieve apparaten.

Problemen aanpakken

Ook heeft de Koreaanse fabrikant moeite gedaan om het bereik binnenshuis te verbeteren. Zo is de modemtechnologie aangepakt en maakt Samsung gebruik van een speciale antenne waarbij de grenzen van 60 GHz zijn vergroot. Het bereik heeft namelijk nog wel eens moeite om door muren heen te komen, dat heeft Samsung nu dus opgelost.

Uiteindelijk zal Samsung deze standaard ook naar haar eigen smartphones en tablets laten komen. Als de nieuwe technologie dé standaard voor WiFi zou worden, dan lijkt het erop dat er meerdere bedrijven bij Samsung zullen aankloppen voor een licentie.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones