25 november 2014 door in Samsung.

Samsung CEO ShinAls we de geruchten mogen geloven, zal de Samsung CEO J.K. Shin z’n baantje kwijtraken. Dat is te wijten aan de tegenvallende resultaten. Vermoedelijk hebben de tegenvallende verkoopresultaten van de Samsung Galaxy S5 hiermee te maken. Een bijkomstigheid daarvan was dat Samsung ook nog eens meer geld moest uitgeven aan marketingdoeleinden. Dat schrijft The Wall Street Journal¬†op basis van een anonieme bron. Shin zou deze week al weggestuurd kunnen worden.

Galaxy S5 minder goed verkocht

De Samsung Galaxy S5 heeft flink tegenvallende verkoopresultaten. Zo werd deze bijna de helft minder verkocht dan verwacht: 40 procent minder. In China zelfs de helft. De Galaxy S4 werd zelfs 20 procent meer verkocht. Er werden 4,1 miljoen minder exemplaren van de S5 verkocht dan de S4.

Daardoor moest er ook meer geld worden uitgegeven aan marketing zodat de Samsung-telefoons bij providers alsnog over de toonbank gaan. Wereldwijd is marktaandeel verloren en de laatste cijfers waren 60 procent lager dan die van een jaar geleden.

Succesvolle CEO

Samsung heeft evengoed veel te danken aan CEO Shin: de vele winst en de nummer 1-positie op de wereldmarkt van de voorgaande jaren heeft Samsung vooral aan hem te danken. Eind 2013 werd hij nog gepromoveerd tot co-CEO. Maar sinds dit jaar heeft Samsung steeds meer moeite om die positie te behouden. Steeds minder klanten lijken interesse te hebben voor de dure Samsung-smartphones. Daarvoor kreeg de topman al salarisvermindering.

Onlangs schreven we al over de tegenvallende kwartaalcijfers. Daarna gaf Samsung aan de schuld bij zichzelf neer te leggen. Eerder wist Samsung zich te onderscheiden met grote smartphones. Nu hoopt de fabrikant beter te scoren met flexibele beeldschermen.

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones