4 september 2014 door in Samsung.

IFA beurs BerlijnDe IFA-beurs in Berlijn moet nog beginnen en het lijkt nu al om Samsung te draaien: terwijl we allemaal zaten te wachten op de Galaxy Note 4, kwam ook de Galaxy Note Edge voorbij.

Ook de vernieuwde virtual realitybril komt eindelijk tevoorschijn: de Gear VR. Verder zijn er nog veel geruchten over de Nokia Lumia en Sony Xperia. Of die waargemaakt worden, zullen we vanzelf zien tijdens de beurs.

Samsung
Met de presentatie van de Galaxy Note 4 en de Galaxy Note Edge slaat Samsung een nieuwe weg in. Beide telefoons delen grotendeels dezelfde specificaties, maar toch zijn er wat fundamentele verschillen.

Zo heeft de Galaxy Note Edge een uniek, randoverschrijdend scherm. Dat heeft Samsung aardig lang geheim weten te houden: een aantal uur van tevoren lekte het uit. De Edge krijgt de snelste smartphoneprocessor die er is.

Qua accu’s scoort de Note 4 het best: deze krijgt een capaciteit van 3220 mAh. Bij de Note Edge is dat ‘slechts’ 3000 mAh. Het is maar de vraag of dat niet net te weinig is voor een QHD-scherm.

De Gear VR
Ook heeft Samsung haar virtual reality bril gepresenteerd, de Gear VR. Deze kwam tot stand door een samenwerking met Oculus.

Met de VR-bril kun je 3D-video’s kijken in 360 graden. Daarmee heb je de beste plekken in het theater en waan je jezelf on stage bij een optreden. Als je Samsung mag geloven tenminste. De Gear VR gebruik je in combinatie met de gloednieuwe Note, door ‘m in de headset te schuiven. In tegenstelling tot de Oculus Rift is deze bril draadloos.

Verdere geruchten
Het wachten is nu op Sony, die naar verwachting een waterdicht toestel gaat onthullen en de media lekker speculerende houdt door af en toe wat plaagstootjes te geven in de vorm van een tweet of afbeelding.

Ook lijkt het erop dat LG en Motorola een ronde smartwatch zullen presenteren.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones