Betaaldienst Samsung Pay wordt enthousiast ontvangen

Betaaldienst Samsung Pay wordt enthousiast ontvangen

Samsung Pay wordt enthousiast ontvangen. Gebruikers in Spanje rekenden de afgelopen twee jaar voor maar liefst 100 miljoen euro aan goederen af met de betaaldienst. Zij gebruikten hun telefoon gemiddeld twee keer per week om af te rekenen. Ook wereldwijd wint met je smartphone afrekenen aan populariteit. Waarom gaat deze vlieger dan niet op voor Nederland? Die vraag proberen wij in dit opinieartikel te beantwoorden.

Betalen met je smartphone begint steeds populairder te worden. Samsung meldt vandaag dat het de magische grens van 100 miljoen euro aan transacties via betaaldienst Samsung Pay heeft doorbroken. Deze prestatie gaat op voor Spanje, waar Samsung Pay sinds twee jaar actief is. In Nederland en België wordt de betaaldienst nog niet ondersteunt. Samsung sprak vorig jaar wel de intentie uit om de dienst ook spoedig Nederland uit te brengen.

Uit recent marktonderzoek blijkt dat 44 procent van de smartphone-bezitters openstaat voor deze ontwikkeling. In de Verenigde Staten, waar afrekenen met je smartphone gemeengoed is, maakt zo’n 70 procent van de telefoonbezitters gebruik van deze functie. Momenteel zijn onder meer de Samsung Galaxy S8 (Plus) en Samsung Galaxy Note 8 compatibel met Samsung Pay.

Gebruikers reageren enthousiast op betalen met je smartphone

Ook uit onderzoek van Samsung in Spanje blijkt dat respondenten enthousiast reageren op de nieuwe dienst. Afgelopen jaar rekenden bijna drie miljoen mensen af met hun telefoon. Volgens de directeur van Samsung Spanje is de aanwezigheid van Pay zelfs één van de doorslaggevende factoren voor consumenten om in de toekomst opnieuw voor Samsung producten te kiezen. Driekwart van de gebruikers blijkt tevreden over de dienst. 74 procent raadt het zelfs actief aan aan familie en vrienden. Uiteraard moet je bij deze gegevens wel in het achterhoofd houden dat het onderzoek is uitgevoerd door Samsung zelf. Het “wij van WC Eend”-gehalte is dus uiteraard aanwezig.

Het logo van Samsung Pay.

Hoe populair is mobiel betalen in Nederland?

In Nederland kunnen mensen sinds begin 2015 met (enkele) smartphones afrekenen. Volgens een onderzoek uit 2017 gebruikten 200,000 mensen deze functie, in meer of mindere mate. Hiervan waren zo’n 130,000 klanten aangesloten bij de ING Bank. De gemiddelde gebruiker betaalt één keer per twee weken met zijn telefoon. Ongeveer hetzelfde gebruik gaat op voor Rabobank-klanten. Deze cijfers staan in schril contrast met de mate waarin we contactloos pinnen, met de bankpas dus. Maandelijks betalen we met z’n allen maar liefst 100 miljoen keer contactloos. Met andere woorden: de gemiddelde Nederlander rekent bijna één keer per week op deze manier af.

Contactloos pinnen: zo gepiept.

Waarom slaat betalen met je smartphone niet aan in Nederland?

Rest natuurlijk de vraag waarom met je smartphone afrekenen (nog) niet populair is in ons land. Hier zijn volgens ons diverse redenen voor aan te wijzen. Ten eerste lost met je smartphone betalen niet direct een acuut probleem op. Wij Nederlanders zijn immers gewend om met onze pinpas te betalen, waarbij draadloos afrekenen tot de mogelijkheden behoort. In landen als de Verenigde Staten rekenen veel mensen af met hun creditcard. Hierbij moeten zij hun pas door een gleuf halen, en een handtekening op het bonnetje zetten om het rechtsgeldig te maken. Zodoende lost met je smartphone betalen een ‘probleem’ op: het is gemakkelijker en efficiënter dan de huidige wijze.

Ten tweede is het aanbod er simpelweg nog niet. Zoals gezegd schittert Samsung Pay in afwezigheid. Ook diensten als Apple Pay zijn nog niet in Nederland aanwezig. Mocht je met je telefoon willen afrekenen, moet je hiervoor een aparte app van je bank installeren. Zo heeft ING de “Mobiel betalen” app en biedt Rabobank haar klanten een zogenoemde “Wallet” aan.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones