Samsung presenteert Exynos 7 Octa-processor

Samsung presenteert Exynos 7 Octa-processor

De oververhittingsproblemen met de Snapdragon 810-processor komen Samsung vast niet zo slecht uit: deze week presenteert de fabrikant de Exynos 7 Octa-processor. Deze is van eigen makelij.

Exynos 7 Octa

De Exynos 7 Octa is een octa core-processor, wat betekent dat de processor acht rekenkernen heeft. Zo heeft een quad core-processor er vier. Deze processor bestaat uit twee quad-core processoren: een energiezuinige quad-core processor gebaseerd op Cortex A53-kernen en een snelle quad-core processor gebaseerd op Cortex A57-kernen.

De chip is opgebouwd volgens de ‘big.LITTLE’-structuur: in stand-by modus draait één of enkele kernen van de energiezuinige kernen. Wanneer er krachtig gepresteerd moet worden, kunnen alle acht kernen draaiende gehouden worden. Z0 is de processor snel én energiezuinig.

Kleiner en beter

Schermafbeelding 2015-02-17 om 10.39.09Ook is de processor veel kleiner gemaakt. De processor verbruikt nu zo’n 35 procent minder energie dan grotere processoren. En dat is niet het enige: Samsung heeft ook nog een reductie van 15 procent in het energieverbruik gerealiseerd. Ook is de chip zo’n 20 procent krachtiger.

Om zulke resultaten te bereiken is er jarenlang onderzoek voorafgegaan naar de FinFet-technologie. Ook heeft Samsung het productie procedé te verkleinen naar 14 nm.

SamsungChipset Galaxy S6

Het is vrijwel zeker dat de nieuwe chipset in de verwachte Samsung Galaxy S6 wordt geplaatst. Honderd procent uitsluitsel is er nog niet over: de laatste maanden was het vooral moddergooien tussen Samsung en chipfabrikant Qualcomm. Maar dat Samsung op dit moment een nieuwe processor presenteert, doet wel wat belletjes rinkelen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat er een Exynos-processor in de Aziatische variant van de Galaxy S6 zou komen en de nieuwste Snapdragon in de Europese versie.

De Samsung Galaxy S6 is de opvolger van de Galaxy S5 en wordt naar verwachting op 1 maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd. We weten al het één en ander van Samsung’s nieuwe vlaggenschip.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Nicolette de Boer
Over de auteur: Nicolette de Boer

Journalist uit Ede, maar van origine van Urk. Schrijft tegenwoordig graag over lokale politiek en heeft tijdens haar opleiding veel geschreven over telecom. Stiekem ook wel een beetje helemaal gek van katten.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones