2 maart 2015 door in Samsung.

Aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona heeft Samsung de nieuwe Galaxy S6 gepresenteerd. Deze mooi vormgegeven high-end telefoon heeft een 5,1 inch groot scherm, een 16-megapixelcamera en een Exynos 7-processor. Lees verder!

Specificaties

Samsung’s nieuwe paradepaardje heeft een lekker groot 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat komt neer op 577 pixels per inch. In totaal weegt de Galaxy S6 138 gram. Deze is 6,8 millimeter dun.

Samsung geeft aan voor dit toestel weer op nul te zijn begonnen (intern was het dan ook ‘Project Zero’). En dat is ook de reden waarom het toestel meteen luxe aanvoelt: de Koreaanse fabrikant heeft afscheid genomen van de plastic behuizing. De Galaxy S6 heeft een metalen en glazen behuizing.

Aan de achterkant vind je een 16-megapixelcamera met een kleine uitstulping. Deze camera beschikt over optische beeldstabilisatie, wat voor minder wazige foto’s zorgt. De selfiecamera is 5 megapixels. Beide camera’s beschikken over HDR, waarmee betere foto’s gemaakt kunnen worden op plekken met weinig of teveel licht.

samsung galaxy s6 achterkant samsung galaxy s6 front

Specificaties

Onder de motorkap van de Galaxy S6 is een Exynos 7 Octa-core processor van Samsung’s eigen makelij geplaatst. Lange tijd was hierover onduidelijkheid, want werd er nou wel of niet de nieuwste Snapdragon 810-processor geplaatst? Niet dus. De Snapdragon 810 zou met oververhittingsproblemen kampen. Reden genoeg voor Samsung om te scoren met de eigen Exynos 7-chipset.

Voor de processor is 3 gigabyte werkgeheugen beschikbaar. Wat betreft opslag komt er 32 gigabyte aan intern geheugen beschikbaar, een verdubbeling ten opzichte van zijn voorganger, de Galaxy S5. De batterijcapaciteit is 2550 mAh.

Zo uit de doos draait de Galaxy S6 meteen op Android 5.0 Lollipop. Deze heeft Samsung bewerkt door middel van Touchwiz, de eigen softwarelaag. Daarmee heeft de fabrikant rust ingebouwd door veertig procent minder apps voor te installeren en het aantal pop-ups flink te verminderen met tachtig procent.

Extra’s

Met de Galaxy S6 presenteert Samsung meteen Samsung Pay, die gebruik maakt van nfc-technologie. Daarmee wordt contactloos betalen mogelijk. Deze zou volgens de fabrikant in negentig procent van de winkels gebruikt kunnen worden. Wanneer deze naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Het opladen zal voor een nieuwe ervaring zorgen: zo is het mogelijk om de Galaxy S6 draadloos op te laden en laadt de telefoon ook nog eens sneller op: zo kan het toestel in een halfuur tijd al vijftig procent opladen. Dat wordt mogelijk omdat het toestel de Wireless Power Consortium (WPC)- en Power Matters Alliance (PMA)-standaarden ondersteunt. Volgens Samsung zal het aantal draadloze oplaadstations op openbare plekken flink toenemen.

Verder vind je ook weer een vingerafdrukscanner. Deze is verbeterd ten opzichte van de S5: nu hoef je nu je duim alleen maar stil te houden in plaats van te slepen over het scherm.

Galaxy S6 Edge

Met de Galaxy S6 is meteen de Galaxy S6 Edge gepresenteerd. Het scherm hiervan buigt over de zijkanten van het toestel. Die kant van het scherm kan je dan onder andere notificaties tonen als je toestel vergrendeld is of informatie tonen. Verder heeft de accu van deze telefoon minder capaciteit (2600 mAh) en is de telefoon iets dikker en kleiner.

De Galaxy S6 komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en goud. De Galaxy S6 ligt vanaf 10 april in de winkel en zal 699 euro kosten. De Edge-variant heeft een prijskaartje van 849 euro.

samsung galaxy s6 edge front Samsung galaxy s6 edge

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones