Verwachte Samsung Q2 winst meer dan 8 biljoen won

Verwachte Samsung Q2 winst meer dan 8 biljoen won

Tech gigant Samsung Electronics maakt zijn Q2 resultaten aankomende donderdag bekend.

Zal Samsung in Q2, de periode april-juni, voor het eerst sinds twee jaar weer de 8 biljoen won (circa 6,3 miljard euro) grens halen? Volgens de Koreaherald zijn alle ogen op Samsung Electronics gericht.

Samsung winst weer in de lift?

Tussen het derde kwartaal in 2012 tot het derde kwartaal van 2014, lag de winst van het Zuid-Koreaanse bedrijf steevast boven de 8 biljoen won. Het bedrijf piekte in Q3 van 2013 dankzij Galaxy S4 verkopen. De operationele winst kwam in dat kwartaal uit op ruim 10,2 biljoen won (circa 8,0 miljard euro). Na een uitstekend eerste kwartaal in 2014, 8,5 biljoen won (circa 6,7 miljard euro), zakte de operationele winst tot 5,3 biljoen won (4,1 miljard) in het laatste kwartaal van dat jaar. In het eerste kwartaal van 2015 zag Samsung de kwartaal cijfers stijgen van 6 biljoen (circa 4,7 miljard euro) naar 7,4 biljoen won in het derde kwartaal. In Q1 van 2016 liet het bedrijf een operationele winst van 6,7 biljoen won (5,2 miljard) zien. Daarmee steeg de joj winst in Q1 met 12%.

Stijging in 2016

De stijging van de totale winstgroei Q1 dankte Samsung vooral aan de succesvolle verkopen van vlaggenschepen Galaxy S7 en S7 Edge. Daarnaast heeft Samsung het aanbod van zijn geheugenassortiment verbetert en is de verkoop van OLED-panelen fors toegenomen. Trends die zich in 2016 naar alle waarschijnlijkheid zullen door zetten. Nu we ook vrij zeker weten dat Apple zich mengt in de markt voor OLED-panelen zullen deze verkopen misschien wel meer stijgen. Naast de verkopen van de Galaxy S7 heeft Samsung natuurlijk ook zijn nieuwe budget serie, Galaxy J-serie, en aan het einde van 2016 de Galaxy Note 7.

Samsung Q2

Winst verwachting Samsung Q2 2016

Enkele marktanalisten schatten Samsung’s operationele winst in de periode april-juni op 7,3 biljoen won. Er zijn ook analisten, waaronder Yuanta Securities, die verwachten dat het bedrijfsresultaat meer dan 8 biljoen won zal bedragen.
Instellingen die een rooskleuriger plaatje schilderen van het Koreaanse Techbedrijf menen dat de goede prestaties van Samsung voorkomen uit de sterke verkoop van de nieuwste Galaxy S7 en de Edge variant.

Donderdag zien we of de invloed van de Galaxy S7 het zelfde effect heeft op de cijfers van Samsung als de Galaxy S4 destijds.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones