Samsung reageert op batterijproblemen Galaxy Note 8

Samsung reageert op batterijproblemen Galaxy Note 8

Samsung laat voor het eerst van zich horen in de kwestie omtrent de Samsung Galaxy Note 8 die niet meer wil opladen. Volgens de Koreaanse telefoonmaker heeft slechts een klein groepje zich met dit probleem bij het bedrijf gemeld. Desalniettemin neemt het bedrijf de klachten zeer serieus en roept gedupeerden op om informatie op te sturen naar haar medewerkers zodat ze de oorzaak van het probleem kunnen achterhalen.

Dat zegt Samsung tegenover de Duitse tak van PC World, zo schrijven diverse media.

De Samsung Galaxy Note 8 is het vlaggenschip van de Koreanen van afgelopen jaar. Naast een 6,3 inch groot Infinity Display heeft het toestel ook een stylus, ook wel de S Pen genaamd, waar je allerlei gave en handige dingen kunt doen behalve aantekeningen maken. En natuurlijk krijg je van ome Sammy de beste hardware die je op dit moment voor je geld kunt krijgen. Het is dan ook niet vreemd dat het vlaggenschip door velen wordt geprezen. Sommige gebruikers kampten korte tijd met een scherm dat spontaan kon bevriezen, maar met een software-update die eind november werd uitgerold werd dat euvel opgelost.

Toestel is dood

Vlak voor het einde van het jaar hoorden we een probleem van een hele andere orde. Op het Amerikaanse hulpforum van Samsung meldden zich enkele gebruikers die schreven dat hun Samsung Galaxy Note 8 niet meer oplaadde nadat deze de 0 procent had bereikt. Heel vervelend, zeker als je nagaat dat ze ieder tussen de 900 en 1.000 euro hebben betaald voor het toestel.

Allemaal zeiden ze dat ze de originele oplader van Samsung gebruikten, dus niet een goedkoper alternatief van een accessoireverkoper. Dat had het probleem kunnen verklaren. Een nieuwe oplader van Samsung zet ook geen zoden aan de dijk aangezien de telefoons dan nog steeds niet willen opladen. Of het aan de batterij of mogelijk iets anders ligt kan Samsung op dit moment nog niet zeggen.

Het enige dat gebruikers op dit moment kunnen doen, is er voor zorgen dat de batterij van hun telefoon niet de 0 procent bereikt. Zorg er dus voor dat je altijd een oplader bij de hand hebt voor het geval dat. Het inschakelen van de batterijbesparing zorgt er eveneens voor dat je toestel niet zo snel leegloopt. Enige nadeel is dat de prestaties van je toestel worden beperkt. Zo draait de chipset bijvoorbeeld niet op volle toeren, werkt de trilstand niet en worden de locatieservices en meeste achtergrondgegevens uitgeschakeld of beperkt om de batterijduur zo lang mogelijk te verlengen.

Samsung reageert

Ongeveer een week nadat de eerste gebruikers zich met oplaadproblemen hebben gemeld, reageert Samsung op de kwestie. Tegenover de Duitse branche van PC World laat de Koreaanse reus weten dat slechts een handjevol Galaxy Note 8 gebruikers zich met problemen heeft gemeld. Samsung zegt verder dat het momenteel niet op de kwestie kan reageren, maar pas als ze meer gedetailleerde informatie over de getroffen telefoons heeft verzameld en geanalyseerd. Samsung roept gebruikers op om zo veel mogelijk info door te sturen over hun toestel, al is ons niet duidelijk hoe ze dat zouden moeten doen aangezien hun toestel niet langer aanspringt. Voor eventuele vragen omtrent deze kwestie kunnen klanten terecht bij de klantenservice van Samsung of de online contactpagina.

Samsung zegt de kwestie dus te onderzoeken. Wanneer het de oorzaak gevonden denkt te hebben of we een oplossing kunnen verwachten, laat het bedrijf in het midden.

Het is niet de eerste keer dat Samsung in verband wordt gebracht met accuproblemen. Wie herinnert zich nog de Samsung Galaxy Note 7, het vlaggenschip van 2016? Het ene na het andere toestel ging spontaan in vlammen op. Zelfs een terugroepactie waarbij gebruikers een gloednieuwe telefoon kregen, loste niets op. Ook deze bleken brandgevaarlijk. Uiteindelijk besloot Samsung om de productie en verkoop van het vlaggenschip te staken. Het debacle leverde een schadepost op van naar schatting 15 miljard euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones