Samsung reageert op gefopte Samsung Galaxy S8 Iris Scanner

Samsung reageert op gefopte Samsung Galaxy S8 Iris Scanner

Eergisteren dook er een video op waarbij de ingebouwde iris scanner van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus voor de gek werd gehouden. Vandaag stuurt Samsung een officieel persbericht de wereld in met een verklaring. Benieuwd naar de reactie van de Zuid-Koreaanse fabrikant? Lees dan dit artikel.

Reuring in de industrie

Een groep computer enthousiastelingen wist afgelopen dinsdag de telefoonindustrie flink op te schudden. Door middel van een vrij simpel trucje wisten de hackers namelijk de geavanceerde iris scan technologie van de nieuwe Samsung paradepaardjes om de tuin te leiden. De truck werkt verbazingwekkend simpel. Aangezien de iris-scanner het patroon van een persoon zijn iris scant, heb je als eerst een foto nodig van diegene zijn iris. Dit doe je door op een afstand van ongeveer twee meter een foto te maken met behulp van een digitale camera. Vervolgens print je de afbeelding via een printer. Klein detail: ironisch gezien gaat dit het gemakkelijkst op een laser printer van Samsung. Daarna gebruik je een lens waarmee je een 3D-effect nabootst. Deze dien je boven de afbeeldingen van de geprinte iris te houden.

Klaar ben je. De Samsung Galaxy S8 of S8 Plus zal nu ontgrendelen en volledig gebruikt kunnen worden. Indien je iemands telefoon echter volledig wilt overnemen, zul je ook nog bijvoorbeeld de pin-code voor afgeschermde apps moeten weten.

Reactie van Samsung

Het wachten was dus op een reactie van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Het was immers niet de eerste keer dat de iris-scanner om de tuin werd geleid. In de week na uitkomst van beide vlaggenschepen, circuleerden namelijk al video’s op internet waarin bleek dat de beveiliging eveneens niet allerbest is. Gelukkig is Samsung vandaag dan over de brug gekomen met een officiële verklaring. In een verklaring geeft het bedrijf het volgende aan: “We zijn op de hoogte van de problemen. Wij willen onze klanten echter wel verzekeren dat de iris-scanner technologie in de Galaxy S8 door- en door getest is om zodoende een hoge mate van precies te garanderen om zodoende trucages te weren, zoals in dit geval. Indien er een potentieel gevaar schuilt in de beveiliging van onze technieken zullen wij alles op alles zetten om onze klanten hun telefoons beveiligd te houden.”.

Een goed bericht van Samsung dus, alhoewel het bedrijf niet direct een oplossing aanbiedt. Wordt zonder meer vervolgd dus.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones