Samsung schroeft productie Galaxy S7 op

Samsung Galaxy S7

Om de tegenvaller van de Galaxy Note 7 te compenseren, heeft Samsung besloten om meer exemplaren van de Samsung Galaxy S7 te produceren. Ook zou het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf de productie van andere, low-end smartphones als de Samsung Galaxy A8 hebben opschroeven.

Dat meldt een anonieme, maar welingelichte bron aan de Korea Herald. Volgens hem is de Galaxy S7 ‘het laatste toevluchtsoord’ van Samsung om dit jaar nog wat geld mee te verdienen.

De Samsung Galaxy Note 7 had de kaskraker van het jaar moeten worden, het toestel dat flink wat geld in het laatje zou brengen. In plaats daarvan bleek het een nagel aan de doodskist van Samsung. De eerste lading bleek een defecte batterij te bevatten die uit het niets vlam kon vatten en ontploffen. Tientallen van deze gevallen werden aan Samsung gemeld. Daarop werden alle 2,5 miljoen verkochte toestellen teruggeroepen. De tweede batch zou volstrekt veilig te gebruiken zijn, maar ook dat bleek vloog de ene na de andere in de brand. Daarop besloot Samsung dinsdagnacht om zowel de productie als de verkoop volledig te staken.

Het debacle heeft het imago van Samsung behoorlijk beschadigd, zo is uit diverse enquêtes gebleken. Dat is een langetermijnprobleem waar de fabrikant iets op zal moeten bedenken om het vertrouwen van de consument terug te winnen. Op korte termijn betekent het dat Samsung behoorlijk wat omzet mis loopt. Analisten schatten dat de inkomstenderving uitkomt op een slordige 17 miljard dollar, oftewel zo’n 15,25 miljard euro.

Samsung Galaxy S7 is de enige oplossing

Om de lagere omzet te compenseren en aandeelhouders tevreden te houden, moest Samsung iets bedenken. De manier om er op korte termijn weer bovenop te komen, ligt hem volgens de telefoonmaker in het opvoeren van de productie van de Samsung Galaxy S7.

Het vierde kwartaal is voor smartphoneproducten traditioneel gezien de meest lucratieve periode van het jaar. Dit omdat vele feestdagen en kortingsacties in dit tijdvak vallen: denk onder meer aan Thanksgiving, Black Friday en Cyber Monday, maar ook Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Consumenten slaan dan massaal nieuwe smartphones en andere gadgets in, zo leert de geschiedenis ons. Samsung kan dan uiteraard niet voor de dag komen zonder een eigen vlaggenschip. Daar komt de Samsung Galaxy S7 ten tonele.

Of dit de juiste oplossing is krijgen we begin volgend jaar te horen, als Samsung de vierdekwartaal- en jaarcijfers bekendmaakt.

Populair

Door het gedoe rondom de Galaxy Note 7 zijn er fabrikanten die flink binnenlopen en de omzetcijfers zien groeien. Volgens berekeningen van Apteligent is de verkoop van de Huawei Nexus 6P sinds de terugroepactie van Samsung toegenomen met 874%. Het fiasco legde ook voor LG en HTC geen windeieren: de verkoop van de LG G5 en HTC 10 steeg de afgelopen weken met respectievelijk 205% en 200%.

Terugroepkit

Wie een Samsung Galaxy Note 7 bezit heeft van Samsung te horen gekregen dat hij zijn exemplaar mag terugsturen en het aankoopbedrag teruggestort krijgt op zijn rekening. Daarvoor heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker een speciale terugroepkit in het leven geroepen. Deze bestaat uit meerdere dozen die in elkaar worden gelegd, een zakje en handschoenen. Veiligheid boven alles zullen we maar zeggen. Volgens de bijgeleverde instructies mag de Galaxy Note 7 niet via luchtpost verstuurd worden vanwege brandgevaar.

Via de onderstaande video kun je zelf bekijken hoe de terugroepkit eruit ziet.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones