12 januari 2015 door in Microsoft en Samsung.

Smartphonefabrikant Samsung wil weer Windows-smartphones gaan produceren. Zo zou de telecomgigant minder afhankelijk zijn van Android.

Dat meldt het doorgaans goed ingelichte The Korea Times op basis van een anonieme bron. “Samsung heeft al een aantal pilots uitgevoerd om zo de stabiliteit van Windows 8.1 te testen”, zo weet de bron te vertellen.

Conflict

Of Samsung inderdaad met enkele smartphones met Windows komt, is onder andere afhankelijk van een zakelijk conflict tussen Microsoft en Samsung aangaande royalties. Want in augustus vorig jaar klaagde Microsoft de Koreaanse fabrikant aan. Samsung zou namelijk sinds 2013 geen licentiekosten meer hebben betaald. Volgens Samsung zou Microsoft echter contractbreuk hebben gepleegd met de overname van Nokia. In The Korea Times zegt de bron: “Als die twee bedrijven dit conflict weten bij te leggen, dan is het waarschijnlijk dat Samsung nieuwe toestellen zal maken die draaien op een door Microsoft ontwikkeld platform.”

Windows 10

Of het er nu daadwerkelijk van komt of niet, de eerste Windows-toestellen onder het Samsung-merk zouden op zijn vroegst in het derde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. Volgens The Korea Times is het aannemelijk dat Samsung dan meer focust op Windows 10 (de opvolger van Windows Phone 10).

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones