Samsung start dit jaar nog met de Galaxy X productie

Bronnen uit Korea melden, dat Samsung Electronics in november al start met de massaproductie van haar opvouwbare smartphone. De Samsung Galaxy X zal in dat geval leverbaar zijn vanaf eind december of begin 2019. Samsung schijnt de beslissing al te hebben gemaakt over het uiteindelijke ontwerp en specificaties van de vouwbare smartphone.

Vandaag heeft The Investor nieuws over de Samsung Galaxy X. Bronnen uit de smartphone industrie melden de krant namelijk, dat Samsung onlangs een beslissing heeft genomen over het ontwerp, de specificaties en het productieplan voor de eerste opvouwbare smartphone, de Samsung Galaxy X. Volgens de bronnen is de ontwikkeling van het cruciale onderdeel, een vouwbaar AMOLED beeldscherm, in maart van dit jaar gereed. De massa productie van deze schermen start vanaf september dit jaar en het debuut van de smartphone is mogelijk vanaf december van dit jaar.

Samsung Galaxy X verschijnt in december of 2019

Vandaag laat The Investor weten, dat Samsung enkele belangrijke beslissingen heeft gemaakt met betrekking tot de Samsung Galaxy X. De Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt volgens de bronnen een beslissing te hebben genomen over het uiteindelijke ontwerp, de specificaties en productieplan voor de opvouwbare smartphone. De bronnen melden dat het vlaggenschip vermoedelijke een 7,3 inch OLED beeldscherm heeft dat naar binnen dichtklapt. Een belangrijke keuze want Samsung heeft keuze uit een inklapbaar ontwerp of uitklapbaar.

Opvouwbare smartphone The Investor

‘As we speak’ schijnt Samsung Display het prototype te testen. De technologie reus moet ervoor zorgen, dat verschillende onderdelen niet beschadigen bij het vouwen. De Samsung Galaxy X ga je natuurlijk voortdurend vouwen en ontvouwen. Er mogen dan geen onderdelen losraken. Je wilt natuurlijk niet dat het beeldscherm loskomt van de behuizing zoals dat bijvoorbeeld bij de BlackBerry KEYone destijds gebeurde.

Samsung Galaxy X tijdens CES 2018

De bronnen van The Investor gaan zelfs verder. Zij melden, dat Samsung tijdens de Consumer Electronics Show ( CES 2018 ) in Las Vegas het opvouwbare beeldscherm zal onthullen voor een select gezelschap. Dat zijn tijdens een besloten evenement voor belangrijke klanten zijn.

Het aankomende vlaggenschip is vermoedelijk de duurste smartphone van Samsung ooit. De Samsung Galaxy X is waarschijnlijk de voorloper van de nieuwste generatie smartphones. Een generatie die werd ingeluid door de vouwbare ZTE Axon M en wij verwachten dat Samsung de trend op een indrukwekkende wijze zal inkoppen.

De woordvoerder van Samsung Electronics weigerde overigens om het productieprogramma aan de Investor te bevestigen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones