Samsung start als eerste massaproductie 10nm FinFET

Samsung start als eerste massaproductie 10nm FinFET

Samsung Electronics bevestigd zijn positie als een wereldleider in geavanceerde halfgeleidertechnologie. Het bedrijf is begonnen met de massaproductie van System-on-Chip (SoC) producten op basis van de 10-nanometer (nm) FinFET technologie. Samsung is de eerste in de industrie die het 10nm FinFET proces in massaproductie toepast.

Samsung had in januari 2015 al succes met het eerste FinFET productieproces voor mobiele applicatie processor (AP) in grote hoeveelheden. Na dit succes meldt de Koreaanse onderneming dat het er in is geslaagd om de toekomstige 10nm processors te kunnen produceren in massaproductie. Samsung bevestigd hiermee zijn leiderschap op het gebied van halfgeleidertechnologie.

Samsung marktleider 10nm FinFET

Eerder dit jaar hing er een gerucht in de markt dat Qualcomm en Samsung zouden samenwerken aan de nieuwe Snapdragon 830. Met het persbericht van Samsung over massaproductie van het 10nm FinFET proces komt die samenwerking dichterbij.

In het persbericht van de Koreaanse fabrikant zegt Jong Shik Yoon, Executive Vice President, Head of Foundry Business van Samsung Electronics dat Samsung zijn leidersrol aantoont door als eerste binnen de industrie het 10nm FinFET technologie in massaproductie toe te passen. Daarnaast vertrouwt Jong Shik Yoon er op dat Samsung middels deze technologieën, totaal oplossingen voor verschillende toepassingen zal bieden voor zijn klanten.

10nm FinFET

Het 10nm FinFET proces gebruikt een geavanceerde 3D-transistor structuur. Deze structuur is verbeterd ten opzichte van zijn 14nm voorganger op het gebied van proces technologie en ontwerp. De 10nm FinFET processors zijn in vergelijking met de 14nm processors tot wel 30 procent efficiënter en geven 27 procent hogere prestaties bij gelijk stroom gebruik. Bij gelijke prestaties zullen de nieuwe processors tot 40 procent minder stroom verbruiken.

10nm FinFET

Samsung verwacht massaproductie van zijn tweede generatie 10nm proces, gericht op een performance boost, in de tweede helft van 2017. Het Koreaanse bedrijf heeft plannen om zijn leidende positie te vergroten door een verscheidenheid van afgeleide processen. Op deze manier kan de fabrikant voldoen aan de behoeften van een grote hoeveelheid aan toepassingen.

10nm processor krachtbron voor de Samsung Galaxy S8?

Volgens het persbericht vandaag zullen de SoCs met 10nm procestechnologie gebruikt worden in digitale apparaten die begin volgend jaar gelanceerd zullen worden. De huidige geruchten maken melding van de nieuwste processors voor de verwachte Samsung Galaxy S8. Het aankomende vlaggenschip van Samsung verwacht men met zowel de Snapdragon 830 en de Exynos 8995 processors. Beide zullen naar verwachting zijn geproduceerd met het 10nm productieproces. Het persbericht van Samsung meldt echter dat massaproductie pas in het tweede helft van 2017 is gepland. In dat geval halen de 10nm processors de verwachte Galaxy S8 lancering niet.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding