Samsung stelt Galaxy S5 Mini Duos beschikbaar in Nederland

SamsungDe Samsung Galaxy S5 Mini Duos is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland. Deze dual-sim-versie van de normale S5 Mini zal 358 euro gaan kosten. Daarmee is het slechts een paar tientjes duurder dan het reguliere model.

Dat toestel is al enkele maanden in Nederland te koop, maar vanaf deze week komt daar dus een nieuwe model bij. In veel opzichten lijkt de S5 Mini Duos op zijn broer. Beide toestellen hebben ongeveer dezelfde specificaties. De dual-sim-versie kan echter geen gebruik maken van 4G-ondersteuning. Daar krijg je dus wel – de naam verraadt het al – ondersteuning voor dual-sim voor terug. Critici menen dat Samsung hier een kans laat liggen, omdat dual-sim-smartphones met 4G nog nauwelijks verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt.

Specificaties

De Duos is voorzien van redelijke specificaties, die echter niet zo denderend zijn als bij zijn grote broer. Het toestel is met een scherm van 4,5 inch logischerwijs een stuk kleiner en compacter dan de normale Galaxy S5. De resolutie van het beeldscherm is relatief gezien ook laag, namelijk 720 bij 1280 pixels. Op de achterzijde van het toestel bevindt zich een 8.0 megapixelcamera.

Verder draait de telefoon op een quadcore-processor die 1,2 GHz klokt. Deze processor wordt gesteund door 1,5 GB RAM. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van 8 GB aan interne opslag, eventueel uitbreidbaar met microSD.

De S5 Mini Duos is uitgerust met veel unieke features die ook bij de grote S5 te vinden zijn. Zo beschikt de smartphone over een hartslagmeter op de achterzijde van het toestel en een vingerafdrukscanner, waarmee het scherm eenvoudig en snel ontgrendeld kan worden.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S5 Mini Duos ligt vanaf deze week in de winkel. Met een adviesprijs van 358 euro kun je kiezen uit verschillende kleuren, waaronder zwart, goud en blauw.

Samsung Galaxy S5 Mini Duos

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones