‘Samsung stopt productie Galaxy S6 128 GB’

Het zou weleens kunnen zijn dat Samsung de productie stopzet van de 128 GB-variant van de Samsung Galaxy S6. Dit model is namelijk niet meer te bestellen in de webshop van Samsung zelf. Ook andere webshops zouden op dit moment een kleinere voorraad van de 128 GB-variant hebben. 

Het is gissen naar de oorzaak. In tegenstelling tot eerdere Galaxy S-toestellen, is de S6 niet uit te breiden met microSD vanwege het dunne design van de telefoon. Ook bij de Galaxy S6 Edge is de 128 GB-variant niet beschikbaar.  In India lijkt hetzelfde gaande te zijn.

‘Wegens het hoge bedrag’

Volgens GSMArena zou het een gevolg kunnen zijn van het ‘astronomisch hoge bedrag’ die Samsung voor het 128 GB-model vraagt. Zijn Indiase en Nederlandse consumenten toch wat zuiniger?

Samsung’s webshops in Canada, Australië, de Verenigde Staten en Singapore bieden de 128 gigabyte-variant nog wel aan, maar het zou weleens kunnen dat ook deze webshops uiteindelijk volgen.

Samsung galaxy s6

Omdat het toestel niet over een geheugenkaartslot beschikt, is het ook niet heel gek dat het instapmodel van de telefoon begint vanaf 32 gigabyte. Maar als je een beetje van muziek en video’s houdt, kan dit interne geheugen ook al snel te weinig zijn. De Galaxy Note 5 zou half augustus gepresenteerd worden en wél over uitbreidbaar geheugen beschikken.

De Galaxy S6 (Edge) is sinds 10 april verkrijgbaar in Nederland. Eerder startte Samsung al een cashback-actie voor de Galaxy S6. Voor de exemplaren die gekocht zijn tussen 13 en 31 juli 2015, is het mogelijk om honderd euro retour te vragen. Wel moet het toestel daarvoor bij een aangesloten webshop zijn gekocht in België, Nederland of Luxemburg.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones