Samsung stopt verkoopt Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7

Het hoge woord is er uit: Samsung stopt wereldwijd met de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat een onderzoek instellen naar zijn nieuwste vlaggenschip om te kijken hoe het kan voorkomen dat er in de toekomst nog een vlam vat. Pas daarna wordt de productie mogelijk hervat.

Dat schrijft Samsung in een persverklaring. Daarmee lijkt er –voorlopig althans– een einde te komen aan het fiasco dat Galaxy Note 7 heet.

In augustus presenteerde Samsung de Samsung Galaxy Note 7, een high-end smartphone met verbeterde stylus en irisscanner. Diezelfde maand ging het toptoestel nog in de verkoop in tien verschillende landen wereldwijd. In no-time gingen er 2,5 miljoen exemplaren van over de toonbank. Al snel na de lancering kwamen er tientallen klachten binnen dat de Galaxy Note 7 spontaan in brand vloog. Na onderzoek bleek een defecte batterij hier aan ten grondslag te liggen. Daarop besloot Samsung om alle reeds verkochte toestellen kosteloos te vervangen door nieuwe exemplaren.

Maar al snel bleek dat ook de tweede batch niet veilig is. Zo ging het verhaal van Brain Green de wereld over, een man die een vlucht wilde nemen van Louisville naar Baltimore. Toen het passagiersvliegtuig nog aan de grond stond begon zijn Galaxy Note 7 spontaan te roken en brandde deze een gat in de vloer. Daarop volgden nog vele andere, vergelijkbare incidenten met het vlaggenschip.

Productiestop

Na het zoveelste voorval besloten de Amerikaanse providers AT&T, T-Mobile en Verizon om de Galaxy Note 7 niet langer te verkopen zolang Samsung onderzoek verricht naar de ontvlambaar van het vlaggenschip niet heeft afgerond. Ook diverse Nederlandse retailers –waaronder Bol.com, Tele2 en The Phone House– kondigden aan de phablet voorlopig niet meer te willen verkopen. Samsung Benelux maakte maandag bekend dat de lancering van het toptoestel in ons land wordt uitgesteld. Of en wanneer we het toestel in ons land kunnen verwachten is niet bekend. Tot slot maakte Samsung bekend dat het tijdelijk het ‘productievolume van het vlaggenschip had aangepast’. In simpel Nederlands: een productiestop.

Verkoopstop

Tot overmaat van ramp heeft Samsung dinsdagnacht Nederlandse tijd besloten om de verkoop van de Galaxy Note 7 eveneens te staken. In een persverklaring schrijft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker het volgende:

“We are working with the US Consumer Product Safety Commission (CPSC) to investigate the recently reported cases involving the Galaxy Note7. Because consumers’ safety remains our top priority, Samsung will ask all carrier and retail partners globally to stop sales and exchanges of the Galaxy Note7 while the investigation is taking place.

We remain committed to working diligently with the CPSC, carriers and our retail partners to take all necessary steps to resolve the situation. Consumers with an original Galaxy Note7 or replacement Galaxy Note7 should power down and take advantage of the remedies available, including a refund at their place of purchase.”

Doodvonnis

Het advies is duidelijk: consumenten die reeds een Galaxy Note 7 hebben gekocht of een vervangend toestel hebben gekregen, moeten deze onmiddellijk uitschakelen en hun aankoopbedrag terugvragen.

Deze verklaring is in onze ogen geen mokerslag, maar een doodvonnis voor het vlaggenschip, een roemloze ondergang van het toestel dat de knaller van het jaar had moeten worden. Het is de tweede wereldwijde terugroepactie in korte tijd.

Mocht Samsung ondanks alles toch een oplossing vinden voor het brand- en explosiegevaar van het toestel, probeer gebruikers dan nog maar eens te overtuigen om deze mobiele telefoon aan te schaffen. Zou een van jullie in dit scenario nog overwegen om de Galaxy Note 7 aan te schaffen?

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones