Samsung toont Samsung Galaxy X achter gesloten deuren

Samsung toont Samsung Galaxy X achter gesloten deuren

Samsung heeft de Samsung Galaxy X, oftewel de opvouwbare telefoon, achter gesloten deuren getoond tijdens de CES-beurs. De meerdaagse beurs is vandaag afgesloten. Samsung heeft het toestel op 10 januari getoond aan een select clubje telecominsiders.

Dat meldt The Korea Herald vandaag.

Samsung is de nummer één telefoonfabrikant van de wereld. Men voert een breed assortiment van toestellen aan. Je kunt zowel bij de Zuid-Koreanen terecht voor goedkope instapmodellen, stabiele middenklassers als de absolute topmodellen. Een opvouwbare telefoon, daarmee kunnen ze je niet verder helpen. Andere telefoonfabrikanten overigens ook niet. Nog niet, althans. Afgelopen week heeft Samsung namelijk de Samsung Galaxy X, welke vermoedelijk opvouwbaar is, getoond tijdens een privébijeenkomst op de CES-beurs. Deze beurs is vandaag op zijn einde gelopen. Sinds 1967 wordt in de Los Angeles Convention Center jaarlijks een beurs gehouden waarbij de nieuwste elektronica getoond wordt. Fabrikanten willen hierbij de blits maken met de nieuwste technologieën.

CES 2017

Onthulling vond achter gesloten deuren plaats

Samsung koos er echter voor om diens nieuwste innovatie, die overigens al jaren onderwerp van gesprek is, slechts met een select groepje te delen. Dat valt vandaag te lezen in de The Korea Herald, een Zuid-Koreaanse zakenkrant. Tijdens de ontmoeting heeft Samsung ook de specifieke lanceringsdatum onthuld. De productie start hierbij aan het eind van dit jaar. Logischerwijs zou het toestel daarom in het eerste of tweede kwartaal van 2019 moeten verschijnen. Volgens een anonieme bron – die natuurlijk bij de ontmoeting aanwezig was – krijgt het toestel een fors 7.3″ beeldscherm. Hiermee valt de telefoon eigenlijk in de tablet categorie. Het grote schermformaat heeft uiteraard te maken met het opvouwmechanisme. Er dienen immers diverse scharnieren in de behuizing gemaakt te worden.

Horizontaal vouwbare patent Samsung Galaxy X

Conceptversie van de Samsung Galaxy X.

Twee Samsung Galaxy X varianten in omloop

Volgens de bron, die zijn verhaal doet aan de krant, heeft Samsung twee typen van het toestel getoond. De eerste variant is opvouwbaar, waarbij de panelen naar binnen klappen. De overige variant heeft panelen die naar buiten openklappen. De richting waarin ze rondom de as draaien verschilt dus. Hierbij gaat Samsung de eerste variant – die naar binnen opvouwt – in productie nemen. De tweede variant is op dit moment nog te moeilijk om massaal te fabriceren. De bron besluit zijn verhaal door te stellen dat ook andere telefoonfabrikanten opvouwbare telefoons hebben getoond. Uiteraard vond dit ook achter gesloten deuren plaats. Anders hadden we het wel vernomen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones