Samsung trekt Android Oreo voor Galaxy S8 (Plus) terug

Samsung trekt Android Oreo voor Galaxy S8 (Plus) terug

Was je verheugd toen je hoorde dat Samsung eindelijk was begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8 (Plus)? Wij wel in ieder geval, maar helaas was onze blijdschap van korte duur. Samsung heeft de software-update namelijk nu al gestaakt. Een bug is waarschijnlijk de grote boosdoener.

Samsung heeft de tijd genomen om Android 8.0 Oreo te ontwikkelen voor de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Intern heeft de Koreaanse smartphonemaker veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van het besturingssysteem. Er was tevens een bètatest onder gebruikers om feedback te verzamelen. Als je na maanden testen dan eindelijk het goede nieuws krijgt dat de update eraan komt, ben je natuurlijk hartstikke blij. Vooral als Samsung bevestigt dat de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem voor de vlaggenschepen vanaf volgende week te downloaden is voor Nederlandse gebruikers.

Servers

De euforie is echter van korte duur. Nog voordat de uitrol goed op gang heeft kunnen komen, trekt Samsung de stekker er al weer uit. SamMobile concludeert op basis van eigen onderzoek dat Samsung de firmware files van haar eigen servers heeft verwijderd. Dat is een teken dat er iets niet in de haak is. Het is op dit moment onduidelijk waarom Samsung de uitrol van Android Oreo voor haar paradepaardjes heeft gestaakt. Kennelijk is er iets aan daglicht gekomen waardoor Samsung zich hiertoe genoodzaakt voelde. SamMobile heeft de fabrikant om een reactie gevraagd, maar nog niet gekregen.

Samsung begon enkele dagen geleden met de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Iedereen die aan de bètatest had deelgenomen beschikte uiteraard al over de nieuwste software. De update was ook al aangeboden in onder meer Turkije, Noorwegen, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, India en de Verenigde Arabische Emiraten. Ons land zou volgende week aan de beurt zijn. Ik denk dat we met een gerust hart kunnen zeggen dat de uitrol nog wel even op zich laat wachten.

SamMobile stelt dat iedereen die Android 8.0 Oreo inmiddels heeft geïnstalleerd deze zonder problemen kan blijven gebruiken. Een anonieme bron meldt tegenover de techsite dat Samsung inmiddels al druk doende is om een nieuwe versie te ontwikkelen voor de vlaggenschepen. Wanneer deze beschikbaar is, is uiteraard niet bekend. Maar we hopen zo spoedig mogelijk uiteraard.

Dit is er nieuw in Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo is zoals gezegd de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Dankzij deze versie draait het OS nog stabieler en is hij op tal van vlakken geoptimaliseerd. Natuurlijk heeft de zoekmachinegigant hem tal van nieuwe features gegeven. Dankzij picture-in-picture modus kun je naar je favoriete YouTube-filmpjes kijken terwijl je op internet surft. Een andere nieuwe functie is Smart Text Selection. Als je een stuk tekst selecteert kon je deze alleen kopiëren. Dankzij deze functie kun je nu bijvoorbeeld direct naar iemand bellen als je een telefoonnummer arceert, of een website bezoeken als je de URL selecteert. En dankzij Notification Dots weet je of er nieuwe berichten of andere meldingen voor je klaarstaan bij een app. In het onderstaande artikel staan we uitgebreid stil bij de nieuwste functies van Android Oreo.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones