Samsung verkoopt de meeste telefoons

De laatste drie maanden heeft  Samsung de meeste smartphones verkocht. Waar de fabrikant ruim zo’n 83 miljoen toestellen verkocht, blijft Apple  steken op 61 miljoen verkochte iPhone-exemplaren. In het vierde kwartaal van 2014 zaten Apple en Samsung nog vrijwel op dezelfde cijfers: toen verkochten beide fabrikanten zo’n 74 miljoen telefoons.  Dat meldt Strategy Analytics.

Marktsegment

Ook is er verschil in het bediende marktsegment. Waar Apple met de nieuwe iPhone 6 nog steeds het high-end segment bedient, gaat het voor Samsung in het lagere- en middensegment steeds beter.  Vooral de Galaxy A, E en J-serie hebben Samsung geholpen dit succes te boeken. Dus niet alleen de high-end serie: in januari presenteerde de fabrikant de Galaxy S6.

Toch minder winst

83 miljoen smartphones verkocht, dat is een mooie prestatie. Toch is het minder dan een jaar terug, toen er 89 miljoen Samsung-toestellen over de toonbank vlogen. Maar volgend kwartaal wordt beter, aldus Samsung. De Galaxy S6 en S6 Edge gaan namelijk hard, héél hard.

De Galaxy S6 (Edge) lijkt gewilder dan voorganger Galaxy S5 en we wachten de cijfers dan ook af. In het eerste kwartaal van 2015 boekte Samsung 44 miljard omzet. Dit komt uiteindelijk neer op een winst van 5,6 miljard dollar.

De winstkloof tussen Apple en Samsung is groot. Bij Samsung Mobile lag de winstmarge van Samsung op 10,6 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat is wel beter vergeleken met de 7,5 procent winstmarge in het laatste kwartaal van 2014, maar het verschil met Apple’s winstmarge van bijna 41 procent is groot.

Nummer drie en vier

Op de derde plek van het rijtje ‘grootste smartphoneverkopers’ staat het onlangs samengevoegde Lenovo-Motorola (18,8 miljoen verkochte smartphones) en op nummer vier staat Huawei (17,3 miljoen verkochte smartphones). Deze mogen ook zeker niet buiten het zicht gelaten worden: de twee Chinese fabrikanten bieden telefoons aan met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en hun marktaandeel wordt steeds groter.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones