Samsung Veyron gespot op Zauba

Samsung Veyron gespot op Zauba

Er is opnieuw een aanwijzing opgedoken dat Samsung aan een clamshell smartphone of klaptelefoon werkt. Ditmaal is deze bijzondere mobiele telefoon, die we ook wel kennen als de Samsung Veyron met productcode SM-W2017, opgedoken in de database van Zauba, een Indiase test- en keuringsinstantie die mobiele apparaten controleert en onderzoekt.

Samsung Veyron

Afgelopen maand hoorden we voor het eerst dat Samsung mogelijk opnieuw werkt aan een klaptelefoon zoals we die vroeger kenden. Deze zogeheten clamshells waren destijds zogeheten feature phones: telefoons waar je mee kon bellen ene sms’en. Mobiel internet was nog niet algemeen ingeburgerd zoals dat vandaag de dag is. WhatsApp en Facebook bestonden toen nog niet.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf wil de tijden van weleer doen laten herleven, maar zonder een grote stap terug te doen. Een nostalgische trip langs memory lane, maar voorzien van alle gemakken en moderne functionaliteiten die we vandaag de dag gewend zijn. Deze clamshell telefoon, die intern bekend staat als de Samsung Veyron of SM-W2017, wordt dan ook een smartphone.

Zauba

Onze collega’s van SamMobile meldden in juni dat Samsung plannen heeft om een dergelijk toestel op de markt te brengen. Dat ze niet zomaar in het wilde weg wat riepen om de nodige buzz te creëren, blijkt wel weer. De Samsung SM-W2017 is namelijk opgedoken in de database van Zauba. Dat is weliswaar niet het ultieme bewijs dat Samsung het toestel daadwerkelijk op de markt gaat brengen, maar wel dat het product geen verzinsel is. Het wordt immers getest in India.

Samsung Veyron op Zauba

Specificaties Samsung Veyron

Over de specificaties is jammer genoeg nog niet veel bekend. Ook de vermelding in de database van Zauba verandert niets aan dat feit. De Indiase test- en keuringsinstantie meldt dat het toestel een 4.2 inch scherm heeft. Eerder hoorden we nog geruchten over een 3.9 Super AMOLED-display. Voor een klaptelefoon klinkt dat als een behoorlijk fors formaat en is zelfs groter dan de iPhone SE.

Verder heeft de Samsung Veyron een Exynos 8890 processor onder de motorkap en een 12 megapixelcamera aan de achterkant. Om selfies te schieten heeft Samsung aan de voorzijde een megapixel front-facing shooter opgenomen, maar de resolutie van deze camera is onbekend. Het toestel krijgt naar verluidt dezelfde glazen en metalen behuizing die we momenteel zien bij de Samsung Galaxy S7. In hoeverre de telefoon stofdicht en waterbestendig is, daarover tasten we nog in het duister.

Meer informatie over de technische specificaties is momenteel niet voorhanden. Zodra we meer over deze bijzonder smartphone lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones