‘Samsung Veyron krijgt Always-on display’

‘Samsung Veyron krijgt Always-on display’

De Samsung Veyron belooft een traditioneel design met high-end specificaties te combineren. Zo krijgt de nog te verschijnen klaptelefoon volgens de laatste berichten een Always-On display en ondersteunt hij Qualcomms snellaadtechniek Quick Charge 3.0.

Zoals ik de afgelopen tijd meer dan eens heb geschreven, is Samsung druk doende om een oude designtrend van mobiele telefoons terug te brengen: de clamshell of klaptelefoon. Dergelijke telefoons zagen 10 tot 15 jaar geleden in het straatbeeld, maar sinds de opkomst en populariteit van de smartphone zijn ze nagenoeg nergens meer te bekennen. Dergelijke klaptelefoons maken hun comeback. Zo introduceerde de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent onlangs nog de Samsung Galaxy Folder 2.

Daarnaast gaan er al een tijdje geruchten de ronde over de Samsung Veyron, ook wel de Samsung SM-W2017 genoemd. Uit reeds gelekte foto’s blijkt dat het een klaptelefoon wordt met twee schermen: één op de voorkant en één aan de binnenkant. Aan de binnenzijde vinden we verder de welbekende cijfer/letter toetsencombinatie, hekje, asteriks alsook nog enkele andere knoppen om onder meer gesprekken aan te nemen of weg te drukken.

Specificaties Samsung Veyron (SM-W2017)

De specificaties van de Samsung Veyron zijn grotendeels bekend. Volgens de laatste stand van zaken krijgt de Veyron een 4.2 inch Super AMOLED-scherm met Full HD resolutie (1080 bij 1920 pixels). Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, maar geruchten over Exynos 8890 octa-core processor gaan eveneens de ronde. De hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit bedragen respectievelijk 3GB en 64GB.

Aan de achterkant heeft Samsung een 12 megapixelcamera geplaatst met Phase Detection Autofocus (PDAF). Voorop vinden we naar verluidt een 5 megapixel selfiecamera. De batterij heeft een vermogen van 2000 mAh, wat gezien het schermformaat voldoende zou moeten zijn om een hele dag mee te doen. Ook zou het toestel uitgerust zijn met een vingerafdruksensor en USB Type-C aansluiting. Tot slot zou hij dezelfde aluminium en glazen behuizing krijgen die we onder meer kennen van de Samsung Galaxy S7 en draaien op Android 6.0.1 (Marshmallow).

Samsung Veyron conceptfoto

Always-On

De afgelopen dagen is er nog meer bekend geworden over de nog te verschijnen compacte Android-telefoon. Zo krijgt het toestel een Always-On display. Dat betekent, zoals de naam eigenlijk al verklapt, dat het scherm altijd aan staat. Je hoeft niet bang te zijn dat de batterij hierdoor in mum van tijd leegloopt, want Always-On bevat een energiezuinige techniek die geen aanslag doet op de accucapaciteit. Deze feature kennen we toestellen als de Microsoft Lumia 650 (Glance Screen of glimpscherm) en Samsung Galaxy Note 7.

Quick Charge 3.0

Daarnaast is de Samsung Veyron voorzien van Qualcomms snellaadtechniek Quick Charge 3.0. Hiermee laad je een smartphone tot wel vier keer sneller op in vergelijking met toestellen die deze technologie niet ondersteunen. Zo is de batterij naar eigen zeggen na 35 minuten al voor 80% opgeladen.

We verwachten de komende weken geluiden te horen over de adviesprijs en releasedatum van de Samsung Veyron.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones