Samsung staat klaar voor VR met 806ppi beeldscherm

Vorige week tijdens Display Week in San Francisco toonde Samsung zijn komende generatie beeldschermen voor smartphones. Het getoonde scherm is 5,5-inch en volledig “VR-Klaar” met een resolutie van 2160 x 3840 (4K).

De pixeldichtheid van het scherm is 806ppi en daarmee heeft het scherm een 44,7% hogere pixeldichtheid dan andere displays van vandaag de dag. Bewonderaars van het scherm in San Francisco merkten op dat het beeldscherm zeer helder en duidelijk is. Wel concludeerde zij dat de beelden met een lage framerate liepen. Wat aangeeft dat Samsung nog in een vroeg stadium van ontwikkeling is en er meer werk gedaan moet worden voordat het scherm wordt losgelaten in de smartphonemarkt.

Samsung 4K beeld

Verwachtingen 4K beeldscherm

Uploadvr sprak een Samsung vertegenwoordiger tijdens de festiviteiten in San Francisco afgelopen week. De bron bevestigde dat het 4K scherm een prototype is en het moeilijk is aan te duiden hoelang Samsung nodig heeft voordat de beeldschermen verschijnen in Samsung producten. Geruchten over een eventueel 4K beeldscherm in de Samsung Galaxy Note 6 (Note 7) worden hiermee tegengesproken. Het meest waarschijnlijk is dat de schermen verschijnen in de opvolger van de Galaxy S7 volgend jaar.

Toekomstige VR-beeldschermen

Samsung VR-tech richtte zich niet alleen high definitie beeldschermen. Het Koreaanse bedrijf toonde ook ‘Bio Blue’ technologie. Bio Blue zorgt ervoor dat beeldschermen minder, potentieel schadelijk, blauw licht tonen. Dankzij deze techniek wordt nog slecht 6% van dit blauwe licht getoond in vergelijking tot 32% bij de huidige AMOLED beeldschermen. Je vraagt je natuurlijk af hoe nuttig dit kan zijn voor VR. Het verlagen van het aandeel schadelijke blauwe licht in beeldschermen kan leiden tot een beduidend langere VR-speeltijden, aangezien Bio Blue minder belastend is voor de ogen.

Samsung Bio Blue

Samsung toonde ook een ander display met zeer scherpe resolutie, een Lightfield display. Het bedrijf heeft geen specificaties vrijgegeven van dit beeldscherm. De complexe Lightfield techniek maakt het mogelijk dat wij met onze eigen ogen een gevoel van diepte kunnen krijgen dankzij meerdere beelden. Voor meer informatie over Lightfield technieken hebben we onderstaande video toegevoegd.

Blijf op de hoogte van het laatste smartphone nieuws.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones