19 november 2014 door in Samsung.

SamsungSamsung werkt volgens bronnen aan een eigen videodienst voor mobiel gebruik. Het lijkt voor de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant erg belangrijk te zijn, want Samsung zou bereid zijn om tientallen miljoenen dollars te investeren in de dienst.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Information. De site beroept zich op bronnen waarmee Samsung zou hebben gepraat over de nog op te richten dienst. De nieuwe videoaanbieder zou de codenaam Volt hebben gekregen, maar verwacht wordt dat deze naam uiteindelijk zal worden veranderd.

Videodienst

De service zou zich vooral richten op het bekijken van video’s via mobiel gebruik. Op lange termijn zou Samsung deze dienst dan ook via een abonnement willen aanbieden. Daarmee zou de fabrikant een geduchte concurrent kunnen zijn van onder andere Netflix, dat ook video’s en films aanbiedt na afsluiting van een abonnement. Ook de onlangs geïntroduceerde muziekdienst Music Key van YouTube zou kunnen gaan concurreren om het aanbod van (muziek)video’s. Het grote verschil is dat het bij de dienst van Samsung specifiek zou gaan om korte video’s. Ook lijkt Samsung zelf te investeren in content.

Volgens The Information wordt het initiatief gecoördineerd door John Peasant, voormalig topman bij de gameafdeling van Disney.

Samsung voorziet met de nieuwe dienst twee manieren om de omzet te vergroten. Als eerste zal het mobiele verbruik toenemen, waardoor ook de abonnementskosten stijgen. Daarnaast kunnen klanten een abonnement afsluiten voor een paar euro per maand, wat de toegang geeft tot het kijken van onbeperkte hoeveelheden video’s.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones