‘Samsung werkt aan high-end clamshell smartphone Veyron’

‘Samsung werkt aan high-end clamshell smartphone Veyron’

Samsung werkt wel aan een hele bijzonder smartphone op het moment. Niet bijzonder in de zin van dat hij unieke, baanbrekende nieuwe functionaliteiten kent. Eerder bijzonder in de zin van dat we een oude designtrend zijn comeback maakt: de clamshell.

Clamshell maakt comeback

Uitklapbare telefoontjes: wellicht ken je ze nog van vroeger, van zo’n tien tot vijftien jaar geleden. In plaats van een toestel met een klein scherm en daaronder de fysieke knoppen, bestonden de telefoons uit twee afzonderlijke delen die naar binnen en buiten geklapt moesten worden. Bovenin had je het scherm, onderin de cijfers (die overigens ook als toetsenbord fungeerden). Deze toestellen hadden het zogeheten clamshell of mossel design.

Destijds liep nagenoeg iedereen met zo’n toestel rond. Maar zoals het de meeste trends vergaat was dit ook slechts een kortstondig leven beschoren. Dat is te danken of wijten aan de komst van de smartphone met grote touchscreens en zonder fysiek cijfer- of toetsenbord.

Goed nieuws voor de liefhebber. Samsung is bezig om de clamshell opnieuw te introduceren. Niet zozeer als feature phone waar je alleen mee kunt bellen en sms’en, maar als smartphone met volledige internetconnectiviteit. Volgens SamMobile gaat het toestel door het leven als de SM-W2017. Intern is het toestel beter bekend onder de codenaam Veyron.

Specificaties Samsung Veyron

Over de specificaties is jammer genoeg nog niet veel bekend. Volgens onze collega’s van SamMobile gaat het om een high-end smartphone met clamshell behuizing. Zo heeft hij een compact 3.9 inch Super AMOLED-scherm met onbekende resolutie. Dat is slechts een stukje groter dan de allereerste iPhone, die de inmiddels overleden oud-topman van Apple in 2007 introduceerde. Die had een 3.5 inch touchscreen, waarvan Jobs destijds zei dat hij “huge” of reusachtig was. Tegenwoordig hebben zelfs de kleinste smartphones een groter scherm, zoals de iPhone SE met zijn 4 inch display.

Verder heeft de Samsung Veyron een Exynos 8890 processor onder de motorkap en een 12 megapixelcamera aan de achterkant. Om selfies te schieten heeft Samsung aan de voorzijde een megapixel front-facing shooter opgenomen. Volgens SamMobile krijgt het toestel dezelfde glazen en metalen behuizing die we momenteel zien bij de Samsung Galaxy S7. Of hij volledig stofdicht en waterbestendig is, daarover vissen onze collega’s van SamMobile in het duister.

Meer informatie over de technische specificaties is momenteel niet voorhanden. Zodra we meer over deze bijzonder smartphone lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones