22 november 2014 door in Samsung.

Samsung Galaxy Note EdgeRemember the good ol’ times: lekker stoer doen met je hippe, uitklapbare mobieltje. In een poging tot innovatie brengt Samsung ze weer helemaal terug. Nou ja, een soort van dan. Dat vertelde Samsung-topman Lee Chang-hoon (bron). Er bestaat nu nog geen massaproductie van flexibele oprolbare beeldschermen. Maar wat Samsung betreft komt daar volgend jaar verandering in: de fabrikant hoopt dan dertig- tot veertigduizend flexibele AMOLED-schermen per maand te produceren. 

Onderscheiden

Samsung kan zich niet meer onderscheiden met de grootte van haar telefoons. Nu probeert de fabrikant zich te richten op haar beeldschermen, om koploper te worden. De eerste stappen zijn al gezet met de Galaxy Note Edge. De scherm loopt tot over de rand en zo kun je ook je toestel bedienen als de cover dichtgeklapt is. Ook LG zet in op dergelijke schermen.

Minder smartphonemodellen

In 2015 zal Samsung het aantal smartphonemodellen verlagen met een kwart tot een derde ten opzichte van dit jaar, zei de senior VP en hoofd Investor Relations Robert Yi tijdens het Samsung Investors Forums 2014.

Die vermindering geeft Samsung een kans om de prijzen van de overige modellen te verlagen. “Bij low-range toestellen tot middenklassetoestellen is vooral de prijs het belangrijkste”, zegt Robert Yi. “Bij de high-end toestellen gaat het vooral om innovatieve factoren, zoals dus de flexibele beeldschermen.”

Een vouwbare telefoon scheelt al een hoop ruimte in je broekzak (die overigens steeds nauwer lijkt te worden!). De telefoon wordt dan wel dikker natuurlijk.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones