25 november 2014 door in Samsung.

Samsung logoSmartphonefabrikant Samsung heeft een klacht ingediend tegen chipmaker Nvidia. Het zou volgens Samsung gaan om patentschending. Door middel van een rechtszaak hoopt de Zuid-Koreaanse fabrikant een verkoopverbod af te dwingen.

De aanklacht van Samsung komt niet uit de lucht vallen. Er is al tijden gedoe rond Samsung en Nvidia, en het ziet er niet naar uit dat het conflict spoedig zal worden bijgelegd.

Aanklacht

Volgens persbureau Bloomberg heeft Samsung de aanklacht neergelegd bij de International Trade Commission. Deze autoriteit heeft onder andere de bevoegdheid om een verkoopverbod van een bepaald product in te stellen in de Verenigde Staten, mocht er sprake zijn van patentinbreuk.

Dat is volgens de telecomgigant dus het geval. Samsung verwijt Nvidia inbreuk te maken op patenten, waarschijnlijk gaat het hierbij om de GeForce-gpu’s en de Tegra-soc’s.

De aanklacht staat niet alleen. De ruzie rond Samsung en Nvidia uit zich in aanklachten over en weer. Zo beticht Nvidia Samsung ervan dat het zijn patenten schendt in de Galaxy-smartphones, en hoopt het eveneens een verkoopverbod af te dwingen. In reactie daarop diende Samsung eerder deze maand al een aanklacht in tegen Nvidia bij een rechtbank in Amerika. Het reageren op aanklachten door middel van ‘counterclaims’ is een gebruikelijke gang van zaken bij technologiebedrijven.

Verwacht wordt dat de rechter de meeste aanklachten nietig zal verklaren. De uitspraken worden verwacht in 2015.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones