Samsung zeker tot 2019 heer & meester OLED scherm

Samsung zeker tot 2019 heer & meester OLED scherm

Het Chinese Nikkei BP stelt in een achtergrond artikel dat Samsung heer en meester zal blijven van de organische EL-schermen voor smartphones. Eerder al vernamen we dat het Samsung is hofleverancier werd voor de iPhone OLED-schermen van concurrent Apple. Waarom Samsung de komende jaren de grootste leverancier zal blijven heeft met een aantal zaken te maken.

Samsung OLED productiecapaciteit

Samsung introduceert in de aankomende twee jaar zijn zesde generatie productielijn voor flexibele organische EL-beeldschermen. Samsung is op dit moment al de grootste producent voor OLED smartphone schermen. Met grootschalige investeringen wil de Koreaanse Techreus zijn productiecapaciteit nog eens verhogen met 120.000 stuks per maand. Verwacht wordt dat Samsung aan het eind van 2017 de productie weet op te krikken tot wel 10 miljoen panelen per maand. Naast een voorsprong in productiecapaciteit heeft Samsung ook de technologische voorsprong op naaste concurrenten als LG en Japan Display. Eén van de redenen dat concurrent Apple niet om de Techreus heen kon. Dankzij concurrent Apple krijgt Samsung hiermee de kans en financiële middelen om zijn OLED voorsprong nog eens uit te breiden.

Concurrenten OLED-beeldschermen

LG Display is de grootste concurrent voor Samsung op OLED gebied. LG leverde het EL-scherm voor de ‘Apple Watch’ en natuurlijk de schermen voor de LG smartphones. Daarnaast levert de fabrikant dit jaar al OLED-schermen aan Chinese smartphone fabrikanten. Volgens Nikkei heeft het bedrijf nu een 4,5-generatie productielijn maar LG Display investeert in een zesde generatie productielijn. Een veel kleinere investering in productiecapaciteit dan Samsung, 7.500 per maand. In tegenstelling tot Samsung richt LG een groot deel van zijn aandacht op TV-schermen. Een andere speler op de OLED markt voor smartphones is Japan Display. Het bedrijf wil met huidige investeringen zijn zesde generatie productielijn in 2018 operationeel te krijgen. Net als bij LG betreft het een fors lagere productiecapaciteit dan Samsung, 15.000 stuks per maand. Sharp heeft zich ook in de industrie gestort, het bedrijf staat alleen in de ontwikkelingsfase en men verwacht pas na 2018 dat we massaproductie van de fabrikant mogen verwachten. Het lijkt er dus niet op dat Samsung van zijn OLED-troon zal worden gestoten in 2017 en ook in 2018.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones