Samsung zet vol in op OLED-schermen

Samsung OLEDGezien de investering van ruim 4 miljard euro kan men stellen dat Samsung vol gaat inzetten op de buigbare OLED-schermen. Samsung investeerde namelijk in de productie van deze flexibele schermen. Samsung investeert graag flink en houdt zijn identiteit qua investeringen dan ook hoog.

Samsung staat erom bekend dat marketing een geliefd investeringsobject is maar ook nieuwe technologie is belangrijk. Bekend is dat de fabrikant 4,15 miljard euro gaat investeren in de ontwikkeling en productie van flexibele OLED-schermen.

Deze OLED-schermen zijn buigbaar en moeten zelfs in sommige gevallen oprolbaar worden. Naar deze schermen is een groeiende vraag. Met de investering moet onder andere een fabriek uitgebreid worden en moeten de onderzoeksafdelingen een flinke lading extra aandacht krijgen. De fabrikant wilt meer produceren dan de 20.000 stuks die er nu maandelijks geproduceerd worden.

Samsung produceert OLED schermen niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor andere fabrikanten. Dit is niet zo gek, zeker omdat de markt nu flink aan het groeien is en LG ook een focus legt bij flexibele schermen. De OLED-schermen zijn niet alleen voor smartphones bedoeld. De fabrikant richt zich namelijk ook op TV’s met gebogen schermen en de Gear Fit. Met de flinke investering en het focussen op diverse markten kan Samsung dus genoeg buigbare schermen verkopen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Monica Deuning
Over de auteur: Monica Deuning

Communicatie specialist uit Ede. Heeft als freelance geschreven voor Telefoonabonnement.nl met een sterke focus op praktische tips en achtergrondinformatie. Naast haar werk mag ze graag een festival of een willekeurige stad in Europa bezoeken.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones