29 november 2014 door in Samsung.

Samsung CEO ShinHet personeel van smartphonemaker Samsung maakt zich zorgen over hun baan. Aanleiding zijn de significante personeelswisselingen en reorganisaties, die begin december verwacht worden. Het gaat hierbij naast de ‘normale’ medewerkers ook om managementlagen.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van gesprekken met anonieme medewerkers van Samsung.

Reorganisatie

Het is waarschijnlijk dat de Zuid-Koreaanse fabrikant begin december aan zijn medewerkers bekendmaakt welke functies er precies komen te vervallen en hoe functies voortaan ingevuld zullen worden, wellicht door andere personen.

Een medewerker van Samsung beschrijft aan Reuters de nerveuze sfeer die er momenteel rond het bedrijf hangt: “We hebben het veel over welke topmannen nog zullen blijven. Wat er met hen gebeurt, bepaalt hoe wij ons werk moeten doen.”

Impact

Volgens de anonieme bronnen zou de dreigende wisseling van de wacht binnen de organisatie zo’n grote impact hebben op managers dat zij nauwelijks meer aan werken toekomen. Wanneer de definitieve beslissingen worden genomen is nog niet bekend, maar waarschijnlijk worden belangrijke besluiten uitgesteld tot er meer duidelijkheid is over wie er wel of niet mogen blijven.

Negatieve berichtgeving

Het is niet de eerste keer in korte tijd dat Samsung op een negatieve manier in het nieuws komt. Eerder deze week meldde The Wall Street Journal al dat er grote veranderingen in de top van de fabrikant op komst zouden zijn. Negatieve resultaten in het afgelopen kwartaal zouden de aanleiding zijn van de banenwisseling. De winst van Samsung is in het afgelopen kwartaal namelijk gehalveerd en ook de omzet ging ruim 20 procent achteruit. De daling van zowel winst als omzet zijn vooral te verklaren uit negatieve resultaten op de mobiele afdeling, waar de winst kelderde met maar liefst 74 procent.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones