Scherm Motorola Moto Z2 Force zeer krasgevoelig

Scherm Motorola Moto Z2 Force zeer krasgevoelig

De Motorola Moto Z2 Force heeft een scherm met ShatterShield technologie. Hierdoor is hij volgens Motorola onbreekbaar of ‘onsplinterbaar’. Dat wil echter niet zeggen dat hij onkwetsbaar is. Integendeel. Uit een test van Android Police blijkt dat het scherm uitermate krasgevoelig is.  Motorola volstaat met de mededeling dat ‘shatterproof’ niet hetzelfde is als ‘scratchproof’.

Afgelopen week onthulde Motorola vanuit New York City het tweede toestel in de Moto Z2-serie: de Motorola Moto Z2 Force. Naast een premium en modulair design heeft het vlaggenschip nog een troefkaart in handen: hij is namelijk uitgerust met ShatterShield. Deze technologie beschermt het glas beter tegen valschade en zorgt ervoor dat het scherm niet versplintert.

ShatterShield klinkt als een veelbelovende feature in onze ogen, maar in praktijk valt deze topbescherming vies tegen. Onze collega’s van Android Police zijn momenteel druk bezig om een review over het toestel te schrijven. Omdat Motorola opschept over de robuustheid van het scherm, hebben ze uiteraard naar de stevigheid van het display gekeken. Hun bevindingen liegen er niet om.

Krasgevoelig

Ze hebben de Moto Z2 Force meerdere malen op de grond laten vallen. Precies zoals Motorola belooft is hij bestand tegen een flinke smak op een verharde ondergrond. Het scherm vertoonde geen barsten of glassplinters. Vrijwel alle smartphones maken gebruik van een glazen scherm. Deze zijn van nature niet krasgevoelig. Daarentegen breken deze vrij snel als je ze per ongeluk laat vallen. Motorola heeft daar een oplossing voor verzonnen: een plastic scherm. Hierdoor barst of versplintert het display alleen als je daarvoor echt je best doet.

Hetzelfde principe heeft Nintendo toegepast op de Nintendo Switch. Deze heeft eveneens een plastic scherm. Dit heeft het Japanse gamingbedrijf gedaan uit veiligheidsoverwegingen. Stel dat een klein kind met de Switch speelt en deze ineens uit zijn of haar handen valt, dan weet je zeker dat het scherm niet in kleine scherven barst. Een geruststellende gedachte voor ouders: hun kroost kan zich namelijk niet bezeren aan glassplinters en -scherven.

ShatterShield is de ideale oplossing voor onhandige smartphonegebruikers zou je zeggen, maar de werkelijkheid is weerbarstiger. Plastic is namelijk zeer gevoelig voor krassen. En dat ondervonden ook onze collega’s van Android Police. Na amper een week vertoonde het scherm al op verschillende plekken krassen, waarvan sommige behoorlijk diep zijn. Als het scherm van de Moto Z2 Force aanstaat zie je de beschadigingen niet. Als je er vanuit de juiste hoek naar kijkt, zie je ze wel degelijk.

Hoe de krassen zijn ontstaan weet de redacteur niet. Wel zegt hij dat één kras is ontstaat doordat hij met zijn vingernagel over het scherm ging. En dat mag natuurlijk niet bij een vlaggenschip waarvoor je meer dan 800 dollar moet ophoesten.

Motorola Moto Z2 Force

Reactie Motorola

Android Police vroeg om een reactie van Motorola. Het bedrijf zegt kort gezegd dat ShatterShield betekent dat het scherm niet versplintert, niet dat het scherm ongevoelig is voor krassen. Sterker nog, Motorola moedigt gebruikers zelfs aan om een extra screenprotector van derden aan te schaffen. Een beetje ongeloofwaardig als je het ons vraagt. Gedupeerden met krassen op hun scherm kunnen zich melden bij de klantenservice of verkooppunt om de bovenste toplaag te laten vervangen. Of dit kosten met zich meebrengt laat de smartphonefabrikant in het midden.

Hieronder hebben we de volledige verklaring van Motorola opgenomen.

“Shatterproof does not mean scratchproof, and scratches can be subjective. Motorola encourages the use of a third-party screen protector for added scratch resistance. Over the three generations of ShatterShield, we’ve continued to evolve the design. This year, we’ve switched to a 3D design which makes it more competitive with other flagships, and we have test results that show it is just as durable as last year’s version. That being said, we will continue to evolve the design for continuous improvement. The unit you received was one of the very first production units and we do have an improvement in the works that consumers will see shortly after launch.

Consumers can get the top liner replaced by contacting the service center at their carrier or Best Buy.”

Over de Motorola Moto Z2 Force

De Motorola Moto Z2 Force heeft een 5,5 inch Super AMOLED-display met QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daaronder bevinden zich een Qualcomm Snapdragon 835 processor, Adreno 540 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan uitbreidbaar geheugen. Achterop heeft de fabrikant een dubbele 12 megapixelcamera geplaatst met onder meer optische beeldstabilisatie, PDAF, laser-autofocus en dual-tone LED-flitser. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels. De accucapaciteit bedraagt 2730 mAh. Tot slot wordt het vlaggenschip met Android 7.1 Nougat geleverd.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones